5 éve

Hanyagsága miatt veszítheti el a kutyáját Alekosz

Felkorbácsolta az indulatokat az a bejegyzés és fotósorozat, ami napok óta terjed az interneten Nagy Alekosz kutyájáról, Bettirõl. Az állat már tíz éve él egy folyamatosan növekvõ, jelenleg nagyjából kétkilós daganattal a testén, a gazdájának azonban esze ágában sincs kezeltetni az ebet.

A %RIPOST% napilapnak nyilatkozott Schreiter Katalin, az Országos Állatvédőrség operatív elnökhelyettese, aki pontos információkkal szolgált az ügyről.

"Alekosz megtagadta a hatósági intézkedést, hiába próbáltam a lelkére beszélni, nem lehetett vele kommunikálni. Az a probléma, hogy az állat nincs chipelve, ami azt jelenti, hogy legalább 2013 óta nem látta állatorvos. Ez egyébként súlyos szabálysértés, amiért pénzbüntetést szabhatnak ki a hatóságok. A legnagyobb gond, hogy ezek szerint a betegségét sem kezelték és oltásokat sem kapott, hiszen az állatorvos nem láthat el chip nélküli kutyát” – mondta Schreiter Katalin.

A kutyának mellkasröntgenre is szüksége volna, mivel fullad, vagyis a daganat valószínűleg áttétet képezett a tüdejében.

A kutyát előbb vagy utóbb elveszik majd Alekosztól, és sajnos hetven százalék esélyt látok arra, hogy a betegsége miatt elaltatják majd az állatot

- tette hozzá az állatvédő.

Alekosz ugyanakkor nem számíthat súlyos büntetésre, leszámítva a nép haragját: az interneten több ezren fordultak ellene, tettéért ugyanakkor maximum felfüggesztett börtönbüntetést kaphat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!