Létrehozva: 2017.01.22.

Készítsd el olcsón Szily Nóra mennyei receptjét!

A sikeres mûsorvezetõ a konyhában is csodákra képes! Fõzz együtt vele, és mind a tíz ujjad megnyalod az ízletes fogás után!

Grillezett kacsamell meggyszósszal, kacsamájas krumplipürével

Hozzávalók:

- 5 db bőrös kacsamell filé

-  Kakukkfű

- darált bors, só

- 6 evőkanál olívaolaj

- 20 dkg meggy (lehet mélyhűtött is),

- 2 evőkanál vaj

- félmaréknyi cukor

- 1 kg burgonya

- 30 dkg kacsamáj

- 5 dl tej

- petrezselyem

Elkészítés:

A kacsamelleket tegyük egy tálcára, daráljunk rá borsot, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Hintsük meg sóval, majd sütési tartsuk hűtőben.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a befűszerezett kacsamelleket. Mindkét oldalát erős lángon pirítsuk meg, majd tegyük forró sütőbe, és 180-190 fokon süssük kb 10-15 percig. Ha elkészült tálaláskor szeleteljük fel.

A mártáshoz szórjuk a cukrot egy serpenyőbe, olvasszuk arany barnára, majd tegyük bele a vajat. Daráljunk rá borsot, forraljuk jól össze, hogy szirupossá sűrűsödjön, majd a legvégén adjuk hozzá a meggyszemeket.


A körethez hámozzuk meg a burgonyákat, aprítsuk fel, majd sós vízben főzzük puhára. Az elkészült burgonyát szűrjük le, és törjük össze. A kacsamájat vágjuk kis darabokra, majd kacsazsírban pirítsuk meg. A kész májat és az összevágott petrezselyemzöldet keverjük össze az áttört burgonyával, ha szükséges kevés forró tejjel tegyük még lazábbá.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek