RETRO RÁDIÓ

Készítsd el olcsón Szily Nóra mennyei receptjét!

Készítsd el olcsón Szily Nóra mennyei receptjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2017. 01. 22. 15:00

A sikeres mûsorvezetõ a konyhában is csodákra képes! Fõzz együtt vele, és mind a tíz ujjad megnyalod az ízletes fogás után!

Grillezett kacsamell meggyszósszal, kacsamájas krumplipürével

Hozzávalók:

- 5 db bőrös kacsamell filé

-  Kakukkfű

- darált bors, só

- 6 evőkanál olívaolaj

- 20 dkg meggy (lehet mélyhűtött is),

- 2 evőkanál vaj

- félmaréknyi cukor

- 1 kg burgonya

- 30 dkg kacsamáj

- 5 dl tej

- petrezselyem

Elkészítés:

A kacsamelleket tegyük egy tálcára, daráljunk rá borsot, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Hintsük meg sóval, majd sütési tartsuk hűtőben.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a befűszerezett kacsamelleket. Mindkét oldalát erős lángon pirítsuk meg, majd tegyük forró sütőbe, és 180-190 fokon süssük kb 10-15 percig. Ha elkészült tálaláskor szeleteljük fel.

A mártáshoz szórjuk a cukrot egy serpenyőbe, olvasszuk arany barnára, majd tegyük bele a vajat. Daráljunk rá borsot, forraljuk jól össze, hogy szirupossá sűrűsödjön, majd a legvégén adjuk hozzá a meggyszemeket.


A körethez hámozzuk meg a burgonyákat, aprítsuk fel, majd sós vízben főzzük puhára. Az elkészült burgonyát szűrjük le, és törjük össze. A kacsamájat vágjuk kis darabokra, majd kacsazsírban pirítsuk meg. A kész májat és az összevágott petrezselyemzöldet keverjük össze az áttört burgonyával, ha szükséges kevés forró tejjel tegyük még lazábbá.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.