tóth gabi
A sikeres mûsorvezetõ a konyhában is csodákra képes! Fõzz együtt vele, és mind a tíz ujjad megnyalod az ízletes fogás után!
Hozzávalók:
- 5 db bőrös kacsamell filé
- Kakukkfű
- darált bors, só
- 6 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg meggy (lehet mélyhűtött is),
- 2 evőkanál vaj
- félmaréknyi cukor
- 1 kg burgonya
- 30 dkg kacsamáj
- 5 dl tej
- petrezselyem
Elkészítés:
A kacsamelleket tegyük egy tálcára, daráljunk rá borsot, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Hintsük meg sóval, majd sütési tartsuk hűtőben.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a befűszerezett kacsamelleket. Mindkét oldalát erős lángon pirítsuk meg, majd tegyük forró sütőbe, és 180-190 fokon süssük kb 10-15 percig. Ha elkészült tálaláskor szeleteljük fel.
A mártáshoz szórjuk a cukrot egy serpenyőbe, olvasszuk arany barnára, majd tegyük bele a vajat. Daráljunk rá borsot, forraljuk jól össze, hogy szirupossá sűrűsödjön, majd a legvégén adjuk hozzá a meggyszemeket.
A körethez hámozzuk meg a burgonyákat, aprítsuk fel, majd sós vízben főzzük puhára. Az elkészült burgonyát szűrjük le, és törjük össze. A kacsamájat vágjuk kis darabokra, majd kacsazsírban pirítsuk meg. A kész májat és az összevágott petrezselyemzöldet keverjük össze az áttört burgonyával, ha szükséges kevés forró tejjel tegyük még lazábbá.