6 éve

Terrorveszély az Eurovízión! Bármikor lecsaphat az Iszlám Állam!

Alig két hete jött a hír, miszerint az ISIS véres merényleteteket tervez Stockholmban civil célpontok ellen. Késõbb az is kiderült, már legalább 7 terrorista tartózkodik a svéd fõvárosban...

Milliók várják világszerte az Eurovíziós Dalfesztivál szombat esti döntőjét, a nagy versenylázban azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az Iszlám Állam fenyegető svédországi jelenlétéről!

Április végén járta be a világsajtót a baljós hír, miszerint a kegyetlen rémtetteiről elhíresült terrorszervezet Stockholmot is megjelölte célpontjaként. Svéd hírforrások szerint az ISIS hét vagy nyolc tagja léphetett a skandináv ország földjére, hogy civil célpontok ellen terveljenek ki véres merényleteket.

A terrorszervezet ráadásul korábban arra figyelmeztetett, hogy egyetlen hatalmas tömegeket megmozgató esemény sincs biztonságban: Bárhol lecsaphatnak!

Természetesen a dalversenyre megerősített biztonsági intézkedésekkel készültek, és eddig szerencsére semmilyen atrocitás nem történt. Így egyelőre nincs miért aggódnunk, nyugodtan szoríthatunk Freddie sikeréért.

Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az idei Eurovízót - mint minden más nagy eseményt - az egész világot félelemben tartó terrorfenyegetettség árnyékában rendezik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!