6 éve

Németh Lajos még nem hagyja ott a TV2-t! Mi történt, meggondolta magát?

Németh Lajos már év elején eldöntötte, hogy szeretne nyugdíjba vonulni és búcsút inteni a képernyõnek. Ez azonban nem olyan egyszerû, nem akarja cserben hagyni a nézõket, méltó utódot keres.

Már lassan fél éve elhatározta az ország kedvenc meteorológusa, hogy elbúcsúzik a képernyőtől, a nézőktől, és nyugdíjba vonul. Úgy tűnik, ez nem megy annyira gördülékenyen, mint szeretné, mert a pontos dátum, de még a hónap sem körvonalazódik, mikor láthatjuk utoljára Magyarország felhős, esős vagy éppen napos térképe előtt.

Mi történt, meggondolta magát?

"Egyszerűen még nem sikerült megtalálni az utódomat, én meg lojális vagyok a TV2-höz. Tizenkilenc évet lehúztam itt, így a szívem csücske az is, ki lesz Gaál Noémi társa. Nem vagyok kapkodós, teszem a dolgom, de meg vannak számlálva a napjaim.

Jó lenne még a nyár előtt kiválasztani, aki a jövőben időjárást mond. A háttérből egy ideig segíteném a munkáját én is, hogy gördülékenyen menjen a váltás"

Nagyon várja már az új életét, száz százalékig csak nagypapa szeretne lenni. Az biztos, hogy augusztusban már Finnországban lesznek feleségével. Ott ilyenkor kezdőik az iskola, és ő szeretné hozni-vinni az unokákat. Nem csoda hát, hogy gőzerővel keresi az utódot, eddig nem sok sikerrel.

"Voltak tavaly is próbafelvételek: profi meteorológusok, TV2-akadémisták, nagyon sok jelentkezőt megnéztünk. De egyelőre nem sikerült olyat találni, aki képes változatosan, hitelesen hat percet beszélni az aznapi időjárásról. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez az egyik legnézettebb műsor, ahol sorban állnak a szponzorok is a hirdetési felületekért. Olyan me­teorológus kell, aki szinte lejön a képernyőről, a néző odafigyel rá, befogadja, amit mond, aki igazi televíziós személyiség" - mondta a meteorológus.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!