4 éve

Franciaország magára maradt, mindenki ellene van

Négy évet vártunk erre, ma végre eldõl, melyik jelenleg a világ legjobb focicsapata. Vajon mit tehet a horvát Dávid a francia Góliát ellen?

Sokak szerint a semleges szurkolók mind azt szeretnék, hogy Horvátország nyerje a világbajnokságot. Az ő diadaluk a lesajnált Dávid sikere lenne Góliát ellen, a szerencsét próbáló „kisember” ülhetne fel a trónra.

Tény, a két játékoskeret között akkora különbség nincs, mint amire a két ország múltjából lehetne követeztetni. Mindkét válogatottba érkezett ember a spanyol nagyoktól – Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid -, emellett a horvátoktól képviselik az Intert, a Juventust, a franciáktól pedig az angol csúcsbajnokság topcsapatait.
Jelenleg Góliát tűnik egy cseppet esélyesebbnek. A franciák mellett szól, hogy pihentebbek, időben jóval kevesebbet játszottak, ráadásul már kedden bejutottak a döntőbe. Könnyen elhihetjük róluk, hogy van még bőven a tarsolyukban, nem futották ki teljesen magukat, maradt még ötlet a tárban.


Ezzel szemben a horvátok három hosszabbításos drámával, izomsérülésekkel, magas lázzal jutottak be a fináléba. Az egyéni képességük mellett a szívükben, akaratukban és hazaszeretetükben bízhatnak.

Ha már hazaszeretet, a franciákat sem kell félteni. A belgák legyőzése után ugyanis Antoine Griezmann a köztársaság éltetésével trollkodta meg csapattársa tévés interjúját.


Bármi is lesz ma késő délután, bárki is lesz a világbajnok, annak jogosságát senki nem kérdőjelezheti meg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!