Létrehozva: 2016.07.09.

Magyar felfedezője Ronaldóért szorít az Eb-döntőben

Bölöni László szerint Cristiano Ronaldo egymaga eldöntheti az Európa-bajnokság döntõjét. A magyar származású tréner jól ismeri a Real Madrid világklasszisát.

Habár évek óta Franciaországban él, a vasárnapi döntőben inkább Portugáliához húz majd a szíve Bölöni Lászlónak, a korábbi 108-szoros román válogatott játékosnak. Pedig anno évekig játszott, majd négy klubnál edzősködött is a francia bajnokságban.

Nehéz lesz eldöntenem, hogy portugál vagy francia mezt vegyek fel, de inkább az előbbit választom.

A 63 éves szakember a %RIPOST%-nak elárulta, érzelmi alapon döntött, ugyanis jóval több játékost ismer személyesen a portugál csapatból. Például Cristiano Ronaldót, akit ő fedezett fel.

"A mostani csapatból elsőként Ricardo Quaresmát ismertem meg, amikor a Sportingnál dolgoztam. Aztán Cristiano Ronaldót, akit még ifistaként vittem a felnőttek közé. Miatta fogok a portugáloknak szurkolni."

Cristiano Ronaldóval a mai napig tartja a kapcsolatot az Al-Ittihad jelenlegi trénere.

"Túlzás lenne azt állítani, hogy rendszeresen beszélünk, de meghívott a vendégei közé, amikor megnyerte az Aranylabdát, és jótékonysági eseményeken is többször segített."

Bölöni úgy véli, ha Ronaldo vasárnap 100%-os formában lesz, akkor komoly gondokat okozhat a franciáknak. Mellette még Quaresmát és Pepét tartja a legfontosabb láncszemnek.

"Ha Ronaldo gyengén játszik, akkor is húzza maga után a csapatot. Ha viszont csúcsformában lesz, akkor a franciák úgy járhatnak, mint a svédek, akiket pár éve egymaga intézett el. Bárki ellen képes eldönteni a meccset."

A marosvásárhelyi születésű tréner a %RIPOST%-nak hozzátette: Portugália kínos meglepetést okozott a csoportmeccseken, hiszen csak harmadik lett az F-csoportban, amelyet Magyarország nyert meg.

"Szerintem a harmadik helyükben számítás volt, kínjukban számoltak. Végül bevált, hiszen a döntőig jutottak. Habár ez a csapat nem olyan erős, mint a pár évvel korábbi, azért felnőhet a feladathoz. Versenyképes alakulat."

A Franciaország-Portugália Eb-döntőt vasárnap, 21 órakor játsszák.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

borsonline.hu

Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

mandiner.hu

Lavinát indíthatott el Orbán Viktor, ezt pedig páratlan szorongással figyelik Kijevben

ripost.hu

Titokzatos égi jelenséget észleltek szerte a világon, 40 évvel ezelőtt is láthatták már ezeket az idegen fénypontokat – Fotó

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-