SPORT

Erre érdemes volt 44 évig várni! Szalai pokolból a mennybe ment

A bravúrt még csak-csak reméltük, de hogy így jöjjön össze? Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését okozta a magyar válogatott!
  • Szerző: vav

Álomszerűen, győzelemmel kezdett az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott! Az első félidőben még csak stabil játékkal sikerült bizonyítani, hogy csapatunknak igenis helye van az Eb-n. A szünet után viszont sikerült feltenni a pontot az i-re. Nem is egyet, hanem rögtön három pontot!

Pedig Bernd Storck csapatát alig fél perc múltán a kapufa mentette meg a Bayern-sztár Alaba lövésétől. A szünetig ennél közelebb senki sem jutott a vezető gólhoz: az új Eb-korrekorder Király Gábornak alig volt dolga az első félidőben, igaz, a mieink közül Szalai és Dzsudzsák helyzeténél sem kellett védenie az osztrák kapusnak.

A sokkal izgalmasabb második félidő elején már annál nagyobbat repült egy Dzsudzsák-bombáért. Aztán a nagyot küzdő, de a labdával addig inkább csak ügyetlenkedő Szalai Ádám a 62. percben, Kleinheisler passzából, becsúszva megszerezte a vezetést!

A sokszor már kifütyült, pokolra kívánt középcsatár 550 nap után, a legjobbkor lőtt újra gólt tétmeccsen! Időzíteni tudni kell, na! Lecserélése után Szalaiból örömkönnyekkel tört ki a 2014 decembere óta gyűlő feszültség.

Ilyen forgatókönyvre legfeljebb az számított, aki az oslói pótselejtező előtt gondolta volna, hogy az NB III-as kispadról előhúzott Kleinheisler lesz Storck nyerőembere...

Visszatérve a Szalai-csodához, nem sokkal később már nem csak gól-, de emberelőnybe is kerültünk, Dragovic állíttatta ki magát bután. Azután sem voltak veszélytelenek a megfogyatkozott osztrákok (hát még a túlvégen Németh Krisztiánék!), de a csereként beállt Stieber Zoltán egy kontra végén csodás emeléssel eldöntötte a meccset!

Győzelmével a magyar válogatott óriási lépést tett a nyolcaddöntő felé.

 

Európa-bajnokság, F csoport, 1. forduló

 

Ausztria-Magyarország 0-2 (0-0)

Gól: Szalai (62.), Stieber (87.)

Kiállítva: Dragovic (66.)

Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 79.), Németh K. – Szalai (Priskin, 69.)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?