RETRO RÁDIÓ

Az olasz nők 11 titka: Így hódítják meg a férfiakat

Az olasz nők 11 titka: Így hódítják meg a férfiakat
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2017. 03. 14. 20:03

A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, az olasz nõk pedig a fõzésben nem ismernek tréfát. Zseniális konyhatrükköket ismernek, és vetnek be, melyekkel az olasz kaja nem lehet más, csak tökéletes. Lássuk, mik ezek!

Az összetéveszthetetlen olasz konyha zsenialitását nemcsak a paradicsom és a tészta adja. Néhány titkos konyhatrükk eszméletlen harmóniát ad ételeiknek. Vegyük végig, mikre esküsznek maguk az olaszok!

 

1. Tökéletes fokhagymafinomítás

Hogy igazán finom legyen az étel, a fokhagyma aprításához kés helyett használd a megfelelő eszközöket, legyen akár fokhagymanyomó vagy finom fogazatú reszelő. Így a fokhagyma felszabaduló aromája maximálisan bele tud oldódni az olajba, vagyis sokkal koncentráltabb mártást fogsz kapni.

2. Kellő mennyiségű só a főzővízhez

Mindig a már forrásban lévő vízhez add a sót. A helyes arány: egy evőkanál só egy liter vízhez. Elsőre soknak tűnhet, de fontos, hogy a víz szinte olyan legyen, mint maga a tenger.

3. Bátran jöhet konzerv paradicsom!

Tapasztalt olasz szakácsok esküsznek a konzerv paradicsomra, így nyugodtan betárazhatod a kamrát velük és mindig kéznél lesz, ha egy kis házi paradicsomszószra vágysz.

4. A szedő kanállal könnyedén kimérheted a megfelelő adagot

A tésztaszedő kanálon található lyuk biztosítja, hogy mindig az ideális mennyiséget főzd ki a tésztából.

5. Így lesz tökéletes a húsgolyó

A klasszikus olasz húsgombóc titka, hogy először olívaolajban megpirítod őket, majd hozzáadod a paradicsomszószt és lassú tűzön készre főzöd.

6. A parmezán megmaradt héját fagyaszd le!

Érdemes lefagyasztani a megmaradt kis parmezándarabkákat, ugyanis később levesekhez és pörköltekhez kiváló ízesítőként használhatod fel, akár fehér babbal, paradicsommal vagy pancettával.

7. A tésztát a szószhoz megfelelően válaszd ki

A tészta megfelelő kiválasztásával a szósz könnyedén megkapaszkodik abban, ezért is ennyire nagy a választék belőlük az olasz konyhákban. Próbáld ki a bazsalikomos pestót a fussilivel, a carbonarát és a bolognait pedig pappardellével.

8. Ne csak idd a bort, főzz is vele

Az olasz szakácsok tudják, hogy a bor kitűnő ízesítő a mártásokhoz: fehér mártásokhoz fehéret, piros mártásokhoz használj vöröset. Kombinálhatod is a kettőt úgy, hogy a spagettit magát vörösboros vízben főzöd ki.

9. A bruschetta legyen valódi!

Az eredeti klasszikus bruschettán nem fogsz mozzarellát találni a tetején. A hitelesség kulcsa az egyszerűségben rejlik: finoman dörzsöld be a kenyeret egy szelet fokhagymával, csepegtess rá egy kis olívaolajat és a tetejét szórd meg friss paradicsommal, apróra vágott bazsalikommal és rengeteg sóval és borssal.

10.  Tekints a tésztafőző vízre összetevőként

A kellően megsózott és olívaolajjal megcsepegtetett főzővizet ne öntsd ki, hanem később használd fel a mártásodhoz, tökéletes alapanyagként szolgál a krémes szószokhoz.

11. Ne sajnáld az igazán jó minőségű olívaolajat

Az olívaolaj talán a legfontosabb összetevője az olasz konyhának, ezért is fontos, hogy jó minőségű és ízletes olajat válassz belőlük, a hatás nem marad el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.