Létrehozva: 2023.08.15.
Módosítva: 2023.08.15.

Egyiptomi horoszkóp: most kiderül, melyik isten lakik a szívedben

Az egyiptomi horoszkóp a mitológiából ered, melyhez szintén 12 jegy tartozik, de más felosztásban, mint a nyugati asztrológiában. Mivel vallásuk meghatározta a mindennapjaikat, ezért a születési jegyeket is az isteneikhez kötötték. Ezek az isteni tulajdonságok határozzák meg a jegy szülöttének karakterét.

Az ókori Egyiptomi Birodalom a világtörténelem messze leghosszabb életű civilizációja, amely négyezer évig folyamatosan fenn tudott maradni lényegében változatlan formában. Az egyiptomi papok már ebben az időben is kutatták a csillagok emberekre gyakorolt hatását, melynek ékes bizonyítéka a több ezer éves kairói kalendárium. Ebből tudhatjuk, hogy az egyiptomi asztrológiának milyen fontos szerepe volt már abban az időben is a társadalomra. Az egyiptomi naptári évet 36 tíz napos hétre osztották fel, amelyek mindegyikét egy dekánnak neveztek. Mindegyik jegy  három dekánt foglalt magába (30 nap), melyből az egyiket „az órák őrzőinek” neveztek el. Az angol hour – óra szó Hórusz nevéből származik, ezért  az egyiptomi állatöv jegyeit „Hórusz őrzőinek” is nevezték. A dolog érdekessége, hogy maga a horoszkóp kifejezés is innen származik. Keressük meg a születési dátumunkat, hogy megtudjuk, melyik istentípusba tartozunk, és mik a jellemző vonásaink!

Egyptian,Magical,Stuff,,,Esoteric,Concept,,Fortune,Telling,And,Mysticism
Fotó: shutterstock

 

Hápi

(január 1–7., június 19–28., szeptember 1–7. és november 18–26.)

Hápi a Nílus ősi istene; a folyót istenként tisztelték Egyiptomban, mert varázslatos módon táplálja a földet. Erre a jegyre jellemző, hogy mindig készen áll az újrakezdésre. Rendkívül éles eszű és gyakorlatias, aki elszánt a munkájával kapcsolatban. Mint a névadó folyó, ő is szenvedélyes természetű, szereti a saját elképzelései szerint élni az életét.

Amon-Rá 

(január 8–21. és február 1–11.)

Amon-Rá, a Nap istenének szülöttjeként rendkívül karizmatikus kitűnő vezetői képességekkel rendelkezik. Hallgat ösztönös megérzéseire, bátorságával, becsületességével erősen inspirálhat másokat. Az emberek imádják a társaságát, mert nyugodt energiákkal rendelkezik, ami magabiztosságot és céltudatosságot sugall.

Mut 

(január 21–31. és szeptember 8–22.)

Mut anyaistennő jegyében született ember nagyon érzelmes és gondoskodó típus, odafigyelsz másokra. Ennek köszönhetően gazdag a képzelőereje, és minden más jegynél logikusabban gondolkodik. A tetteket többre tartja a szavaknál, csak a hangulatingadozásokra kellene kicsit jobban odafigyelnie.

Geb 

(február 12–29. és augusztus 20–31.)

Az egyiptomi mitológiában Geb a Föld istene, Ozirisz és Ízisz apja. Kiváló intuíciós képességekkel rendelkezik, minden döntésénél hallgat a belső megérzéseire. Sok barátja van, mert lehet rá számítani és a legféltettebb titkaikat is rá bízhatják. Érzékeny lelkét sajnos kihasználhatják, ezért nagyon kell figyelnie a kapcsolataira.

Ozirisz 

(március 1–10. és november 27.–december 18.)

Ozirisz, az ókori egyiptomi vallás egyik legfontosabb istene, ezért rendkívül összetett személyiséggel rendelkezik. Nagyon intenzíven éli az életét nem törődik az esetleges nehézségekkel, akadályokkal, ezért könnyen alkalmazkodik a folyton változó körülményekhez is. Magabiztosságaa ellenére van sebezhető oldala is.

Ízisz 

(március 11–31., október 18–29. és december 19–31.)

Ízisz anyaistennő, a varázslás és utazás védelmezője. Nem csoda, hogy ennyire nyitott személyiség , és ilyen sokan szeretik. Optimizmusa töretlen, ezért képes a legtöbbet kihozni saját magából és a lehetőségeiből. A szerelemben talán túlságosan maximalista , ezért nehezen talál párt magának.

Thoth 

(április 1–19. és november 8–17.)

Thoth az írás és a tudományok istene, ezért rendkívül bölcsen áll az élet kihívásaihoz, a memóriája pedig mindenkit lenyűgöz. Természetes tekintéllyel rendelkezik, ezért az emberek szívesen követik őt. Nagylelkűsége és őszintesége különlegessé teszi, mindenki megbecsüli a vele való kapcsolatát.

Hórusz

(április 20.–május 7. és augusztus 12–19.)

Aki Hórusz, az ég hatalmas urának a védelme alatt születik, tisztán látja a céljait és optimizmussal tekint az életre. Minden helyzetben a legjobbat szeretné kihozni magából, melyben a kreativitása és az álmai segítenek. Impulzív természete miatt néha elveszítheti a türelmet és az irányítást. 

Anubisz 

(május 8–27. és június 29.–július 13.)

Anubisz a halál istene, ezért a jegy szülötteként rendkívül kiismerhetetlen és rejtélyes. Szereti a magányt, szüksége van a csendre és a nyugalomra. Különleges érzéke van az emberi pszichológiához, a tudat alatti világhoz. Őszinte és lojális szeretteivel, párkapcsolatában kiemelten fontos a harmónia.

Széth

(május 28.–június 18. és szeptember 28.–október 2.)

A káosz és a mágia istene gondoskodik arról, hogy óriási szabadság igénye legyen, valamint egyáltalán nem bírja, ha beszabályozzák. Mindenképp ki akar tűnni a tömegből, akár a maximalizmusával, akár új kihívások keresésével. Szeret utazni és szenvedélyesen szeretni, féltékenységét viszont nehezen tudja kordában tartani. 

Básztet 

(július 14–28., szeptember 23–27. és október 3–17.) 

A termékenység és a szerelem istennőjének szülötte, különleges vonzerővel rendelkezik, megérzései sosem csalnak. Képes arra, hogy mindig azt mondja, amit mások hallani akarnak, ezért sok rajongója van. Folyamatos egyensúlyra törekszik az életében, amiben néha túlzott óvatossága, aggódó természete megakadályozza.

Szahmet 

(július 29.–augusztus 11. és október 30.–november 7.)

Szahmet a háború és a gyógyítás istennője az egyiptomi mitológiában, ezért nagyon karakán személyiség, nem szereti, ha ellentmondanak neki, a vitákban sem hagyja magát legyőzni. Önuralma csodálatra méltó, őszintesége józan gondolkodása és becsületessége miatt sokan felnéznek rá a környezetében.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

borsonline.hu

„Sokat sírtunk" – Végre hazamehet családjához a másfél évig éber kómában fekvő ralis, Szilágyi Ricsi

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

EZO

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

EZO

Ekkor nézz az égre: különleges együttállást láthatsz, mely gyökeresen megváltoztatja a szerelmi életed

EZO

Megsúgták az égiek, a pénz miatt nem stresszel ez a 3 csillagjegy!

EZO

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

EZO

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

EZO

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül