Létrehozva: 2023.02.06.
Módosítva: 2023.02.06.

Ez a holdnaptár megmutatja, hogyan harcolsz az álmaidért

A harcművészetéről híres törzs tagjai szerint az, hogy milyen holdhónapban születünk, nagy hatással van arra, hogy mennyire vagyunk képesek küzdeni céljainkért, mennyire vagyunk állhatatosak terveink elérésében, milyen adottságokkal tudjuk elérni legmerészebb álmainkat.

A Maorik egy Új-Zéland-i bennszülött törzs, mely a külvilágtól való elszigeteltség hatására egy egyedülálló civilizációt hozott létre, saját nyelvvel, gazdag mitológiával és kultúrával. Minden fontos tevékenységüket a maori holdnaptárhoz, a Maramatakához igazították. A Hold mozgását megfigyelve holdhónapokra osztották az évet, a Maorik esetében az esztendő június hónappal veszi kezdetét, amikor a Matariki, vagyis a Fiastyúk csillagai láthatóvá válnak az égbolton.

június: Pipiri

Pipiri a Maori Év első holdhónapja, ez az időszak náluk a tél kezdetét jelentette Új-Zélandon. Akik ekkor látnak napvilágot, rendkívül céltudatosan élnek, sőt, néha túlzottan is elhatalmasodhat az új célok kitűzésének kényszere a jegy szülöttjein, mely könnyen szétforgácsolhatja az energiáikat. Lelkesedésük és optimizmusuk határtalan, ha megtanulnak egy dologra fókuszálni, szinte bármilyen álmukat beteljesíthetik.

július: Hongongoi

A Hongongoi időszak minden szülötte rendelkezik a boldogulás képességével. A leghidegebb téli napok gyermekei, ezért megfontoltak és gyakorlatiasak. Sosem kergetnek vágyálmokat, rendkívül észszerűek céljaik tekintetében. Legnagyobb erényeik a fegyelmezettség és a türelem, azonban meg kell tanulniuk kicsit lazítani és élvezni az adott pillanatot, hogy kiteljesedhessen a boldogságuk.

Beautiful,Attractive,Girl,On,A,Night,Beach,With,Sand,And
Fotó: Anton27

augusztus: Here-turi-koka

Ez az időszak már a természet újjáéledésről szól, az emberek lelke is kezd felengedni már a hideg szorításából. A Here-tori-koka periódus szülötte bátor és reményteli, ami álmai megvalósítását illeti. Különleges gondolkozásmódja és derűlátása sok buktatón átsegíti, néha azonban hajlamos az elvárásokat figyelmen kívül hagyni, és a saját maga útján-módján közelíti meg a céljait.

szeptember: Mahuru

A Mahuru időszak szülötteinek személyiségét nagymértékben befolyásolja az a pozitív ősi energia, mely a természet megújulását idézi elő. Hatalmas bennük az alkotó energia és dús a fantáziájuk, ezért meglepő eredményeket érhetnek el. Hajlamosak az álmodozásra, ezért gyakran nem túl reálisak a célkitűzéseik, és nehezen néznek szembe a problémákkal. Néha azonban olyan magasságokat ugranak meg, melyekre csak ők képesek.

október: Whiringa-a-nuku

A Whiringa-a-nuku periódus gyermekei alapvetően energikusak és őszintén néznek szembe a világgal és problémáikkal. Igyekeznek kitűnni a tömegből akaraterejükkel, ebben segítségükre van dinamizmusuk és a gyors felfogóképességük. Miközben minden erejükkel álmaik megvalósításán dolgoznak, elfoghatja őket a vakmerőség vagy a türelmetlenség, amely veszélybe sodorhatja az egész célkitűzést. Néha érdemes lassítani és körülnézni, hogy időben észrevegyék a buktatókat.

november: Whiringa-a-rangi

A Whiringa-a-rangi hónap szülöttei bátrak és állhatatosak, sikereiknek kulcsa teljes mértékben a testi és spirituális erejükben rejlik. Megbízhatóak és odaadó társak, emellett átgondoltan és határozottan terveznek. Szorgalmasan munkálkodnak álmaik megvalósításán, ám könnyen megtorpannak, ha nem minden az elvárásaik szerint alakul. Ha megtanulnak kicsit rugalmasabban alkalmazkodni az új helyzetekhez, önbizalmuk is helyreáll, és jobban érvényesülhetnek.

december: Hakihea

A Hakihea holdhónap szülöttei vidám és kreatív személyiségek. Imádnak terveket kovácsolni, ám kitartásuk már nem olyan töretlen. Buktatók esetén nem keseregnek sokat, inkább új célkitűzéseket fogalmaznak meg, melyek ugyanúgy lelkesedéssel tölti fel őket. Szeretik a változatosságot, ezért nehezen tudnak egy elképzelésért kitartóan dolgozni, mégsem csüggednek, mert élteti őket a felfedezés és a szabadság vágya.

január: Kohi-tatea

A Kohi-tatea holdhónap nagymértékű belső lelkierővel ruházza fel szülötteit. Ösztönös megérzéseiknek, kiváló intuíciós képességeiknek nagy hasznát veszik céljaik megválasztásában. Éleseszűek és állhatatosak, azonban érzékeny természetük miatt hajlamosak a túlzott aggódásra és a hangulatingadozásra. Álmaik elérése érdekében néha hagyniuk kellene, hogy csak sodródjanak az árral, és engedni, hogy a dolgok maguktól alakuljanak. 

február: Hui-tanguru

A Hui-tanguru holdhónap egy nyári csillagról kapta a nevét, az időszak szülöttei erejüket és energiájukat ezektől a ragyogó égitestektől nyerik. Hatalmas alkotó szellem lakozik bennük, egyszerre ambiciózusak és lelkesek. A veszett ügy számukra ismeretlen fogalom, céljaikról egy pillanatra sem mondanak le, küzdenek, ameddig csak lehet. Néha azonban érdemes belátni, ha túl nagy fába vágták a fejszéjüket, és kisebb célkitűzéseket megfogalmazni, mert a sikerélmény fontos számukra.

március: Poutu-te-rangi

A Poutu-rangi időszak a lelki fejlődés és a termények betakarításának időszaka. Ezen periódus szülöttei erős intelligenciát birtokolnak, mellyel szinte tökéllyé tudják fejleszteni minden tevékenységüket. Kiváló önuralommal rendelkeznek, de nem szeretik a bizonytalanságot, kifejezetten ingerlékennyé teheti őket. Gyakorlatias gondolkodásmódjuk miatt könnyen elveszhetnek a részletekben, ám ha sikerül felülemelkedniük ezen, álmaik elérése is sokkal közelebb kerül.

április: Paenga-whawha

A Paenga-whawha holdhónap a belső egyensúly megtalálásának és a télre való felkészülésnek az időszaka. Ezen periódus szülöttei szintén nagy hangsúlyt fektetnek a lelki egyensúlyra, hogy mindig harmóniában legyenek önmagukkal és környezetükkel. Céljaikat és álmaikat szorgalommal és türelemmel érik el, nem törtetőek és nem önzőek. Annak a közösségnek a szükségleteit tartják inkább szem előtt, melyben élnek, saját kívánságaikat hátrébb szorítják. Az igazságosságot viszont mindig elvárják és másokkal is betartatják.

május: Haratua

A Haratua holdhónapban a mauri törzsek felhalmozták a téli készleteiket, hogy legyen ennivalójuk a hideg időben is. Ezen periódus szülöttei szintén rendkívüli energiatartalékokkal rendelkeznek, leginkább a dinamizmus és a győzni akarás jellemzi a szülötteket. Független szellemek, szeretnek egyedül boldogulni a nehéz helyzetekben is, ezáltal kemény és erős személyiséggé válnak. Sokszor passzívnak tűnhetnek, de ez csak a látszat, kifürkészhetetlen jellemük mindig meglepetésekkel teli, mindig elérik, amit akarnak.



 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sírt és székeket rugdosva tombolt az NBA szupersztárja - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Ezt a moszkvai terrortámadásért – feliratozott rakétákkal lövik az ukránokat az oroszok

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Elismerésre méltó átalakulás: 33 kiló mínusszal ma már boldogan néz tükörbe Adrienn

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Sorsfordító lesz a tavasz, ezekre a csillagjegyekre nagy lehetőség vár

EZO

Ezekre a csillagjegyekre rátalál a boldogság nagypénteken

EZO

4 csillagjegy, aki áprilisban nagy változásokat él át a szerelemben és a karrierben egyaránt

EZO

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

EZO

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

EZO

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

EZO

Ezt a 3 csillagjegyet áprilisban megjutalmazzák az égiek

EZO

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat