Létrehozva: 2023.01.07.

Ez Nostradamus 10 legdurvább jóslata erre az évre

Ha a próféciák beteljesülnek, nem lesz valami könnyű évünk. Persze közel se biztos, hogy azok, akik értelmezik a jóslatokat, nem tévednek.

Szerző Piréz

Nostradamust alighanem senkinek sem kell bemutatni: ő az a francia próféta, aki 1555-ben megírta híres könyvét, amelyben megjósolta Hitler hatalomra jutását és a szeptember 11-i terrortámadásokat. Persze, jóslatait az utókor értelmezi - néha utólag és közel sem biztos, hogy jól. De azért mindig szeretnénk tudni, mi vár ránk. Ha a 2023-ra szóló jóslatainak csak a fele beigazolódik, akkor nehéz év vár ránk - már ha jól értelmezték a középkorban született sorokat.

 Következzen hát a vészjósló jövőkép!

Fotó: Pixabay

1. Eljön az Antikrisztus, háborúja 27 évig fog tartani

A pokoli vízió vonatkozhat ugyan a vallásra, de valószínűbb, hogy egy hataloméhes és vérszomjas nagy hatalmú ember az antikrisztus. Már csak arra kell rájönnünk, hogy kicsoda. 

Fotó: Pixabay

2. Háborúk Európában

A jóslat vonatkozhat a csaknem egy éve kirobbant orosz–ukrán háborúra, amennyiben Ukrajnát Európa részének tekintjük. Mindenkinek a békekötés volna az érdeke, de ha hiszünk Nostradamus magyarázóinak, akkor borús hónapok állnak még előttünk.

3. Egy nagy elnök halála 

Putyin állítólagos betegségéről időről időre felröppennek hírek, egyes összeesküvés-elméletek szerint pedig már rég nem is őt láthatjuk a híradásokban, hanem a hasonmását, aki eredetileg arra lett volna hivatott, hogy az orosz államfő ellen irányuló terrorakciók célt tévesszenek. Joe Biden amerikai elnökről is rendre érkeznek pletykák, miszerint a kora már akadályt jelent hivatala ellátásában. Vagy a jós valaki másra gondolt? 

Fotó: Pixabay

4. Elbukik a legnagyobb ázsiai hatalom

Vajon melyik országra célozhatott Nostradamus? Sokak szerint egyértelműen Kínára, amely lassan már nemcsak ázsiai viszonylatban hatalmas, hanem az eddigi vezető országokat is lekörözi. 

5. Pénzügyi káosz szakad a világra

Munkahelyek szűnnek meg, ami lázadásokhoz vezet világszerte. A válság előszele természetesen már jó ideje érezhető, különösen amióta a háborúellenes szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. Az energiaárak elszabadulása növeli az inflációt és akadályozza a gazdasági fejlődést.

 

6. Migrációs válság 

Hatalmas migrációs válsággal néz szembe az Amerikai Egyesült Államok, ami instabilitást okoz a tengerentúlon. Ez a válság sem most kezdődött persze, hiszen néhány amerikai állam határán már régóta kerítésekkel próbálják elejét venni a szegénység elől menekülők áradatának

Ugyancsak nagy gondot jelent Európában az illegális migráció, a migránsok egyre többen vannak és egyre erőszakosabbak.

Fotó: Pixabay

7. Polgárháború törhet ki Amerikában

A republikánusok és a demokraták közötti megosztottság teljesen kettészakítja az országot. Az elmúlt időszakban már megtapasztalhattunk, milyen patthelyzetekhez vezet ez. Kérdés, hogy a nagy nemzetközi és gazdasági kihívások milyen indulatokat gerjesztenek majd az országban.

 

8. Az emberek felfalják egymást

Az éghajlati válság olyan mértékben felerősödik, hogy hatalmas természeti katasztrófákat okoz. Ezek pedig humanitárius válságot eredményeznek, hiszen a katasztrófaövezetekből tömegével próbálnak elvándorolni az ott élők, akiknek pedig nem sikerül, azok számára nem marad más, csak a kannibalizmus. Persze valószínűbb, hogy a jós szavait átvitt értelemben kell értelmezni.

Fotó: Pixabay

9. A Mars fénye kialszik

Bár ez is előjelezhet egy természeti katasztrófát, valószínűbb, hogy a vörös bolygó meghódítására szőtt merész álmokra vonatkozik. Tavaly ugyanis Elon Musk is jóslásokba bocsátkozott: szerinte 2029-ben történhet meg az űrkutatás történetének második nagy ugrása, amikor ember lép a Marsra. 

Fotó: Pixabay

10. Égi tűz egy királyi épületben

Mivel modern kori monarchiából viszonylag kevés maradt, könnyű számot vetni azzal, mely országokra vonatkozhat a jóslat. Bár az sem biztos, hogy konkrét tűz fenyeget egy királyi rezidenciát, hiszen a Buckingham-palota falain belüli viszályok már tavaly is áttörték a tűréshatárt, 

Mielőtt valaki kétségbeesne a jóslatok láttán, fontos megjegyeznünk, hogy Nostradamus próféciái sohasem egyértelműek, és sokféle értelmezésük létezik. A legtöbb esetben egy-egy jóslatot csak utólag lehet összekötni egy eseménnyel.

 

 

Szerző Piréz

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ayrton Senna halála 30 év után is drámai, értelmetlen és döbbenetes

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

mandiner.hu

Szoboszlai Dominik visszavág: Már a legrosszabb játékos vagy valakik szemében!

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

ripost.hu

Most érkezett: dráma Budapesten, hajtóvadászatot indított a rendőrség

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

EZO

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

EZO

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

EZO

Ez a 4 csillagjegy mindent túlgondol. Te köztük vagy?

EZO

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

EZO

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

EZO

Ekkor nézz az égre: különleges együttállást láthatsz, mely gyökeresen megváltoztatja a szerelmi életed