3 éve

Spirituális szimbólumok, melyet csak kevesen ismernek

A mindennapi életben is hasznát veszed, ha ismered a spirituális szimbólumokat. Körülvesznek bennünket, és akkor is hatnak ránk, ha nem tudunk róluk. Ismerd meg ezeket a képi jeleket, és élj velük tudatosan.

Az ember ősidők óta törekedett rá, hogy a legmagasabb rendű, legbonyolultabb gondolatokat leegyszerűsítse, szimbólumokká alakítsa át. Ismerünk geometrikus ábrákat, természeti, növényi, állati szimbólumokat is, de színek, számok, betűk is rendelkeznek jelképértékkel.

A szimbólumokkal kifejezett jel-képek hatnak ránk, megváltoztatják rezgésünket. Nem véletlen, hogy a szimbólumokat magunkon hordjuk, például egy ékszerbe foglalva. De elhelyezhetjük a környezetünkben, a lakásban tárgyként, képként, mandalaként is ilyen jeleket. Akkor is hatnak ránk, ha nem ismerjük a jelentésüket, ám még jobb, ha tudatosan használjuk ezeket a tárgyakat az életünkben.

Kör

A kör a teljesség, tökéletesség, harmónia jele. Az éltető melegséget és fényt, a Napot is szimbolizálja.

A karikagyűrűvel ezt az egymástól kapott ígéretet őrizzük az ujjunkon.

Fekvő nyolcas

Ez talán a legismertebb jel, a végtelenség szimbóluma. Megjelenik műalkotásokban vagy épületdíszként, de találkozhatunk vele dekorációs elemként a használati tárgyakon. Része lehet kombinált szimbólumnak is, mint amilyen a következő.

Jóga

A Nap, a végtelenség és a háromszög jelképéből áll össze a jóga szimbóluma. Csendesítsd le magad, és nézd meg figyelmesen. Ugye, hogy egész sor magasabb rendű, felemelő érzést kelt benned? Ezért bírnak hatalmas erővel, beszédben csak homályosan, dadogva kifejezhető, misztikus többletjelentéssel ezek a képi szimbólumok.

Háromszög

Az ember hármasságát, a test-lélek-szellem egységét ábrázolja. A háromszög felfelé irányul, mely a magasabb rendű felé törekvésünket jelképezi.

Spirál

Ez a jel a kőkorszakból maradt ránk az ír Boyne Valley-ban találták ezt a jelet. A jobb oldali irányban forgó spirál a teremtő, a bal oldalra forgó pedig a romboló erőket szimbolizálja. Alkalmazd tudatosan a mindennapokban a spirál erejét. Ha főzöl, jobbra kavard az ételt, hogy belekerüljön az életenergia. Takarításkor balra körözve töröld át vagy sikáld a szennyes területet, hogy megtisztuljon.

Az emberi fejlődést, a lélek útját is a spirál szimbólummal fejezték ki. A körben mozgás mindig egy-egy életciklust jelez. Az újjászületéseket, a ciklusok egymásutániságát a szintemelkedés mutatja. Ideális esetben fejlődünk, de néha visszaesés, lecsúszás is bekövetkezhet.

Ohm

A legfelsőbb létezővel, vallásonként különböző néven nevezett Istennel való egyesülés szimbóluma. Nevezhetjük ősrezgésnek, teremtő szónak is. A meditáláskor kiadott mágikus ohm-hang lecsendesedéshez, belső békéhez vezet.

Fény

A fény, mint szimbólum, a megvilágosodásra való törekvést jelenti, de önmagában hordozza ellentétét, a sötétséget is. Mennyet és Poklot, jót és rosszat, az érzések széles skáláját éljük át életünk során. Nem biztos, hogy szerencsés, ha valakit túlságosan megkímél az élet, mert vak marad. Ha szeretnéd tisztán látni a körülötted lévő embereket, dolgokat, jelenségeket, akkor először az ítélkezésről próbáld leszoktatni magad. Ha eleve véleményt formálsz, nem tudsz megismerni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tordai Bence megbukott: bonthatja a luxusvilláját!

origo.hu

Sokkoló felvétel került elő Anne Heche balesetéről - videó

vg.hu

Erőt mutatott Palkovics minisztériuma Lázár tárcájával szemben

ripost.hu

Így főzd a szilvalekvárt, ha nem akarsz órákig a tűzhely mellett állni

mandiner.hu

Az Egyesült Államok felvásárolt 150 ezer tonna ukrán búzát

origo.hu

Putyin bejelentése drámai változást hozhat a világban

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy a kezébe veszi a sorsát, és megvalósítja az álmait augusztus végéig

ripost.hu

3 csillagjegy, akik őrületesen jók az ágyban

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

ripost.hu

Sokkot kapott a kismama, amikor meglátta, mi lapul a szendvicsében

További cikkek

EZO

Érkezik a Vízöntő telihold: 4 csillagjegynek sorszerű fordulatot hoz az életébe

EZO

Tízmilliószoros nap van: Ennek a három csillagjegynek hoz igazán szerencsét

EZO

A Merkúr kvadrátot vet a Jupiterre: Ennek a 3 csillagjegynek ideje leszállni a földre

EZO

Veszélyes nyár: ennek a három csillagjegynek csúnyán félrelép a párja

EZO

3 csillagjegy, akik őrületesen jók az ágyban

EZO

Ez a három csillagjegy úgy olvas benned, mint egy könyvben

EZO

Itt a hétfői horoszkópod, érdekes fordulat vár rád

EZO

Ez a három csillagjegy a legnagyobb pletykafészek, vigyázz, mit árulsz el magadról