6 éve

Figyelj, ezt jelenti, ha az exeddel álmodsz!

Az expasik még azután is ott kísértenek a tudatalattidban, amikor már rég úgy érzed, hogy letetted a válladról a terhet. Szakértõk szerint az álmaid gyakrabban szólnak az expartnereidrõl, mint a jelenlegirõl - de vajon mi lehet ennek a hátterében?

Szerző Ripost

Vajon tényleg rossz az exről álmodni? A pszichológusok szerint nem:

Teljesen normális, ha a partnereden kívül mással kapcsolatban is vannak szexuális természetű érzelmeid, vágyaid vagy álmaid!

Ez nem azt jelenti, hogy meg akarod csalni a párodat, pusztán csak azt, hogy mások társaságában is kényelmesen érzed magad közvetlen testközelben.

Az álom azt is jelentheti, hogy még mindig vannak benned olyan pozitív vagy negatív érzelmek, amelyeket meg kell oldanod, le kell zárnod. Ám a jelenlegi kapcsolatod még akkor sincs elátkozva, ha ezek az álmok rendszeressé válnak. Ha egyébként jó kapcsolatban élsz, néhány álom nem fenyegetheti azt - egyszerűen csak annyit jelent, hogy le kell zárnod pár dolgot, vagy lelkiismeret-furdalásod van amiatt, ahogy a dolog végződött. Az álmokat átgondolva arra is rájöhetsz, mi az, amit nem tudtál elengedni. És persze az sincs kizárva, hogy az álmok azt jelzik, hogy a kapcsolatodban nincs minden rendben.

De vajon hogyan derítheted ki, mi az igazság?

Először is, gondold át, mennyire vagy boldog az aktuális kapcsolatodban - ne csak általánosságokban gondolkodj, vizsgáld át alaposan a kapcsolatotokat. És ha úgy gondolod, hogy ideje egy komoly beszélgetésnek a partnereddel, ne az álomról beszélj, hanem inkább keresd meg a probléma gyökerét, és ott próbálj hatni.

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!