ÉLETMÓDI

Zseniális trükköt talált ki egy tanárnő, hogy a diákok alaposan kezet mossanak

Ha mindenki legalább annyira felelősségteljesen gondolkodna, mint ez az amerikai tanárnő, akkor sokkal hamarabb túl lehetnénk a koronavírus-járványon.

Az új kínai koronavírus-járvány megfékezésében hatalmas szerepe van a rendszeres és alapos kézmosásnak. Bármennyire is triviálisnak hangzik ez az egyszerű óvintézkedés, az egészségügyi szakemberek nem győzik elégszer elmondani minden egyes nyilvános fórumon és kommunikációs csatornán, mivel tényleg nem mindenki fogja fel ennek a fontosságát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy következetes gondolkodó felnőtt ember valószínűleg megfogadja ezt az egyébként magától értetődő jótanácsot, de egy fiatal gyermek nem biztos, hogy minden esetben be tudja tartani a kézmosással kapcsolatos előírásokat. Éppen ezért egy harmadikosokat tanító általános iskolai pedagógus zseniális trükköt eszelt ki arra, hogy minden diákjának, napjában többször is meg legyenek mosva a kezei – még akkor is, ha ez egyébként nem jut eszébe a nebulóknak.

Az amerikai Hallsville Általános Iskolában tanító 29 éves Shauna Woods trükkje egyszerű, de nagyszerű: minden diákjának lepecsételi a kézfejét, ami csak egy alapos kézmosás után tűnik el a bőrről. Ráadásul az a gyerek, akinek teljesen egészében sikerül lemosnia a tintát magáról, jutalmat kap a nap végén.

Fotó: Facebook

Woods egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg a tapasztalatait a pecsételős trükkről. A pedagógus elmondása szerint egy tanárnak minden esetben kutya kötelessége gondoskodnia a diákjai egészségéről. Most, a koronavírus-járvány idején pedig ez még nagyobb hangsúlyt kell, hogy kapjon a hétköznapokban.

A tanárnő bejegyzését egyébként több 86 ezren osztották meg a legnagyobb közösségi oldalon. A pecsétes képekhez hozzászóló emberek kivétel nélkül a tanárnő zsenialitását méltatták, sőt, több pedagógus is jelezte, hogy a saját diákjainál is elkezdi alkalmazni a „kedves kis eljárást”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?