ÚTISÚGÓ

Ezek a legjobbak, kihagyhatatlan vidámparkok Európában

Sorra vettük hol szórakoztathatjuk magunkat Európában a legmagasabb színvonalon a legújabb fejlesztésû, legbrutálisabb játékokkal.

Számos nagyszerű vidámpark található Európában, amelyekben akár egy hétig is sétálgathatsz. Egyesek olyan nagyok, hogy könnyen el is tévedhetsz bennük. A nyilvánosan elérhető információk segítségével kiválasztottuk a legnagyobb vidámparkot Európában négyzetméter és látogatói szám alapján. Ennek segítségével most már tudod, hogy hol találod ezt a parkot, és hogyan fedezd fel!

A legnagyobb az összes közül a párizsi Disneyland, amely 19.425km². Ez a vidámpark nagyobb, mint a Monacói Hercegség, Gibraltár és a Vatikán együttvéve.

A legjobb vidámparkok adrenalin hajhászoknak

A vidámparkokban mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást. Egyes parkok nagyobb hangsúlyt fektetnek a családi élményre, míg mások az adrenalin hajhászoknak kedveznek.

Összeszedtük a legjobb vidámparkokat Európában a hullámvasutak alapján, azok kedvéért, akik szeretnék megemelni az adrenalin szintjüket.

A leggyorsabb és legmagasabb hullámvasút Spanyolországban található, a Ferrari Land nevű parkban. A legtöbb kanyarral rendelkező pedig az Egyesült Királyságban, az Alton Towers-ben van.

A legideálisabb park családosoknak

Mi lehet jobb, mint egy vidámpark, amely víziparkkal rendelkezik és szállást is biztosít?

A válasz: nem sok minden! Ha egy gyors hétvégi kiruccanásra vágysz a családdal, akkor ezekben a vidám- és élményparkokban van a helyed.

Az egyik a leginkább családbarát parkok közül Európában, amely víziparkot és szállást is ajánl, az Energylandia, aely már 25 229 Ft-tól kínál egy kellemes családi hétvégét Lengyelországban. Az ár a vízipark-belépőt nem tartalmazza!

A legidősebb vidámpark Európában

Számos idős vidámpark található az “öreg” kontinensünkön, de mégis hány évesek a parkjaink? A legidősebb a dániai Klampenborgban található, amely 435 éves. A vidámparkot a híres William Shakespeare korában alapították. Ez azt jelenti, hogy a Dyrehavsbakken idősebb, mint a legtöbb európai ország!

Ez is érdekelhet! Hatalmas vízi élménypark nyílt a Tisza-tavon!

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?