ÚTISÚGÓ

Ezek a leghosszabb és legolcsóbb sípályák itthon

A síelés és a snowboardozás a legnépszerûbb sportok közé tartoznak Magyarországon. A mesés téli táj és az itthon is egyre színvonalasabb pályák csak néhány ok, hogy nekivágjunk egy hazai sítúrának. A havas sport szerelmeseinek összegyûjtöttük a legjobb magyar pályákat.
címkék:

Magyarország nem a magas hegyek otthona. Azonban a síelés szerelmeseinek nincs okuk aggodalomra, hiszen számos lehetőséget kínál kicsiny országunk. Összesen 11 síközpontot vizsgáltunk meg, mely alapján elmondható, hogy a legtöbb kilométerrel (8.6 kilométer) a Pest megyei Dobogókő Sícentrum rendelkezik.

A legjobb árat kilométerenként ugyanez a centrum kínálja 465 Ft-ért, ezt követve a legkedvezőbb áron 714 Ft/km-ért a Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpontban illetve Kékestetőn síelhetünk. Megfelelő szállást a hazai hegyekben itt találtok.

 

Kékestető a sísport szerelmesei számára biztos pontot jelent a Mátra szívében. 1014 méter magas csúcsáról indul hazánk leghosszabb lesiklópályája, a családok és kezdők számára is kiváló lehetőséget kínálva. A legmodernebb síliftet a Mártaszentistváni Síparkban élvezhetjük, ahol minden pénteken és szombaton este is síelhetünk kivilágított pályán. A legtöbb sífelvonóval viszont az Eplényi Síaréna büszkélkedhet, egy 1927 méter hosszú, megállás nélkül síelhető kék pályával együtt.

Az országos átlag napijegy ár ebben a szezonban 4363 Ft, míg az átlagos kilométer ár csupán csak 98 Ft. Még több síterep itt.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?