ÉLETMÓDI

Magyar csoda Abádszalókon: Épül az ország első úszófaluja

Míg külföldön nagyon is trendi úszóházban pihenni, nálunk ez a kategória még csak most kerül be a köztudatba. Nem csoda, hogy hatalmas az érdeklődés...
  • Szerző:

Egy úszófalu előnyeit azok tudják értékelni igazán, akik imádják a vízpart közelségét a horgászat, fürdőzés, és a csodálatos vízi élővilág miatt. Egy ilyen helyen az ember távol tudja tartani magát a stressztől; főleg most, hogy sokan home office-ban dolgoznak. Ez járhatott az Abádi Kikötő tulajdonosainak a fejében, amikor úgy döntöttek, hogy megépítik az ország első úszófaluját Abádszalókon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: uszohazak.eu

A projektben összesen 17 úszóház fog épülni, melyekből az első tíz már idén júniusban elkészül. Sokak számára biztos befektetést jelent egy ilyen ház, hiszen nem csupán a vízparti telkek, de a lakóhajók iránt is egyre nagyobb a kereslet a piacon a koronavírus járvány kitörése óta. Farkas Miklós, a Home System Europe Kft. értékesítési vezetője elmondta, hogy egy úszóházban sokkal magasabb az életminőség, mint a város zajában, ráadásul ezek a házak teljesen önfenntartók tudnak lenni.

Fotó: uszohazak.eu

A házak ugyanis napelemes rendszerről kapják az áramot, a szendvicspanel falazat miatt pedig kiváló a hőtartóképességük, így még a legnagyobb nyári melegben sem forrósodnak fel a helyiségek. Túl azon, hogy a vízi élővilág szomszédságában él a tulajdonos, az úszóházak mozogni is tudnak: akár 5-10 kilométeres távokat is képesek megtenni egyik kikötőtől a másikig.

Fotó: uszohazak.eu

Nem csoda, hogy a leendő, abádszalóki úszófalu szinte meg is telt már: a 17 elérhető házból 14 már elkelt. A házak 40-76 négyzetméteresek, négyévszakosak, és mindegyik cölöpökön áll. Az abádszalóki úszófaluban egyelőre az infrastruktúra és a partszakasz kiépítése zajlik, és két héten belül megkezdődik az első cölöpök leverése is. A cél az, hogy egy hónap múlva rákerüljön az első ház szerkezete az oszlopokra. Hogy végül mekkorára nőhet az úszófalu, az még a jövő zenéje…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?