OTTHONKA

Tévhit él arról, mikor kell elkezdeni a kertben a madarak etetését

Sokan gondolják, hogy a madarak etetését csak a téli időszakban kell elkezdeni. Most eláruljuk, hogy mikor a legideálisabb a segítségnyújtás.
címkék:

Hazánkban a madáretetés leginkább a téli időszakban szokás. A szakemberek szerint azonban érdemes már most elkezdeni, hozzásegítve a tollas barátainkat a hidegre való felkészülésre.

Fotó: 123rf

Általában a fagy beköszöntével kerülnek ki a madáretetőkbe az eleségek, de már most is bátran érdemes elkezdeni az etetést.

Ilyenkor, az őszi kezdésnél elég néhány marék magot kiszórnunk, de nagyon jó a célra a pintyeleség, vagy a tört dió is. Ha a fák ágaira egy-két almát vagy almaszeletet felszúrnunk, hozzásegítjük a vonulóban lévő madarak zsírtartalék-felhalmozását és a nálunk telelők is szívesen csipegetnek belőlük.

Fotó: 123rf

Fontos, ha elkezdjük etetni a madarakat, akkor azt folyamatosan kell tennünk. A madarak ugyanis gyorsan megszokják azt, és számítanak az etetőhelyek táplálékkínálatára, évről-évre akár messziről is visszatérnek ide telelni. A kistestű madaraknak az életébe kerülhet, ha nem gondoskodunk a folyamatos táplálékellátásról.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?