ÉLETMÓDI

Az egész internet ezen a feladványon pörög, te meg tudod fejteni?

Első ránézésre roppant egyszerűnek tűnik ez a feladvány, mégis szinte mindenkinek beletörik a bicskája. Ugyanis trükkösebb, mint gondolnád...
címkék:
  • Szerző:

Alaposan megmozgatja a szürkeállományt ezt a feladvány, nem csoda, hogy több tízezren kattantak rá. Ugyanis még azokon is kifog, akik biztosak benne, hogy egy ilyet simán kiráznak a kisujjukból. A rafinált ábra ugyanis sokkal több, mint amennyit elsőre kinéznél belőle. A feladvány mindössze egy háromszög, no meg a kérdés: hogy összesen hány háromszöget látsz a képen? Nézd meg alaposan, számold össze őket, és írd le a választ. A kép után mutatjuk a helyes választ.

A feladvány azért is különösen trükkös, mert az ember idővel elveszti a fonalat, melyik háromszöget számolta már, és melyiket nem; hiszen a vonalak könnyen összezavarják az agyat. Ezért a többség arra tippelt, hogy összesen 12 db háromszög látható a képen – de nem ez a helyes válasz. A megoldás az, hogy 18 háromszög van a képen. Hogy ez hogyan jött ki, azt egy oldalon lépésről lépésre levezették, itt tudod megnézni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?