ÉLETMÓDI

Sötét a lakásod? 3 olcsó lépésben világossá teheted

Nem muszáj beletörődnöd az állandó félhomályba, néhány filléres módszerrel eszméletlen sokat dobhatsz a sötét helyiségeken. Mutatunk három könnyen bevethető trükköt!
  • Szerző: Ripost

Van, hogy egy lakás a fekvése miatt olyan kevés napfényt kap, hogy szinte egész nap félhomály uralkodik odabent. De ilyenkor sem kell lemondani a világos terekről, csak néhány rafinált ötletet kell bevetned. Ezek nem is túl drágák, és ha még csak most kezded a felújítást, akkor nagyon könnyű dolgod lesz!

1. Világosítsd a falakat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Első lépésként érdemes a falakkal növelni a szoba világosságát; de ez nem azt jelenti, hogy fesd hófehérre a falakat, hiszen hosszú távon a hideg szín kevésbé otthonos. Egy világosabb szín azonban nagyon jó választás, és nagyon sokat dob a szoba világosságán.

2. Figyelj a berendezés színére

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A bútoroknak és a lámpáknak, berendezési tárgyaknak kettős szerepük van a sötétebb lakásokban: nem csak melegséget és otthonosságot kell adjanak, de fényt is. Ezért válassz világos színű berendezést.

3. Nagy gonddal bánj az ablakokkal

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A legtöbb ablakkeret és ablakpárkány barna színű, ami a világos falakkal nagyszerű kombinációt ad – ámde sötét is lesz az összhatás. Fehér reluxával azonban ellensúlyozhatod ezt a hatást.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?