ÉLETMÓDI

Ez történik a testeddel, ha egy héten át mindennap használod a vaginatojást

Vaginafeszesítés? Hallottál már róla? Egy nő saját tapasztalatairól számolt be. Mutatjuk, milyen hatásokat ért el nála a jónitojás, és hogyan használta.
címkék:
  • Szerző: J.D.

Rengeteg nő szembesül azzal a problémával, hogy szülés után nem stimmel minden odalent ugyanúgy, mint előtte. A hüvelyi szüléssel járó fizikai trauma maradandó károsodásokat okozhat: például a kismedencei izmok gyengeségét. A méhet tartó szalagok meglazulása méhsüllyedéshez vezethet, előrehaladott állapotban vizelettartási problémák is előjöhetnek, és az is előfordulhat, hogy fájdalmas lesz a szex.

Számos megoldás létezik erre a problémára, az intim tornától kezdve a jóni golyókon át a gésagolyókig. Egy hölgy megosztotta tapasztalatait egy online magazinban, hogy őrajta hogyan segített a jáde tojás.

A jáde tojás, vagy jóni tojás egy oválisra csiszolt kristály, ami jáde kőből vagy rózsakvarcból készül. A rózsakvarcot a szeretettel vagy szerelem energiáival azonosítják, míg a jádét védelmező és gyógyító kőnek tartják. Az ősi Ázsiában élő ágyasok állítólag a vaginájuk erősítésére használták a jóni tojást, hogy sokkal intenzívebb szexuális gyönyört éljenek át.

A portálon beszámoló hölgy megerősítette, hogy az orgazmus sokkal jobb lett, miután rendszeresen használni kezdte a titokzatos eszközt. Emellett legnagyobb nyeresége az volt, hogy megerősödtek a hüvelyi izmai. Korábban vizelettartási problémákkal küszködött, de ezek elmúltak, miután vaginaizmait rendszeresen trenírozta a jóni tojással. Az eszközt egyébként utolsó esélyként rendelte meg az interneten, mivel esetében sem a jóga, sem pedig a Kegel-gyakorlatok nem hoztak javulást - például a vizelettartás tekintetében.

Először egy jógamatracon fekve próbálta ki; óvatosan felhelyezte a hüvelyébe. Az instrukciókban azt írták, hogy úgy kéne éreznie, mintha a hüvelyének izmai körbefonnák, beszívnák a tojást – azonban ő semmi ilyesmit nem érzett. Utána meg kellett szorítania a tojást a vaginája izmaival, és úgy tartania 10 másodpercig – majd ezt ismételni öt percig. A leírás szerint az egész folyamatot naponta háromszor kell ismételni, akkor lesz hatásos. Az első alkalom után nem érzett semmi változást, és kezdte azt hinni, hogy ez a módszer se fog beválni.

Ezután napi kétszer tíz percet alkalmazta a módszert, volt, hogy sminkelés közben. Pár nap után kipróbálta, mi történik, ha a tojást a hüvelyi izmaival helyezi fel saját magának, tehát a kezével csak alig segít. Innentől érezte a fejlődést: feszesebbek lettek a hüvelyi izmai, és hatásosabban tudta kontrollálni működésüket is. Egy hét elteltével jelentős javulást érzett: köhögéskor és tüsszögéskor már nem volt vizeletszivárgása, és sokkal magabiztosabb lett emiatt.

A szülés utáni inkontinencia kellemetlen téma, a legtöbb nő szégyelli magát miatta, és nem is szívesen beszél róla. Azonban mióta a jóni tojás segítségével megszabadult tőle, sokkal nyitottabban mesél róla, mert tudja, hogy így segít másoknak is, akik szülés után kénytelenek szembenézni ezzel a problémával.

címkék:
És ezeket olvastad már?