ÉLETMÓDI

Ez történik a nő testével, amikor eléri a csúcsgyönyört

Sokszor maguk a nők sem biztosak benne, vajon eljutottak-e a csúcsa. Szerencsére most hiánypótló, részletes és kimerítő leírás készült számukra, hogy pontosan milyen érzés az orgazmus. Figyelem, férfiak számára is hasznos és izgalmas útmutató!
  • Szerző:

A legtöbb nő legalább tucatszor hallotta kamaszkorában, hogy ne kérdezősködjön, úgyis tudni fogja, milyen érzés az orgazmus, hiszen a gyönyör semmi mással nem téveszthető össze. Sokan vannak azonban, akik felnőttként rájönnek, hogy bizony, nem is könnyű felismerni! Egy szexterapeuta, Vanessa Marin szerint nők tömegeit érinti a probléma – ezért összeállított számukra egy útmutatót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pexels.com

A szakember szerint nem egyszerű pontosan körülírni, milyen érzés a csúcsgyönyör, hiszen ahány nő, annyiféleképpen élik át. Míg akadnak nők, akik már a szüzességük elvesztésekor a csúcsra jutnak, másoknak ez soha életükben nem sikerül. Vanessa szakterülete éppen ezért a női gyönyör: megtanítja a szebbik nem tagjait, hogyan jussanak a csúcsra. És ehhez első körben nem árt tisztázni, mi is az orgazmus, írja.

Leegyszerűsítve nem más, mint az izgatás hatására jelentkező reflex a nő testében, egy intenzív erotikus élmény. A nőt kellemesen és izgatóan feszíti a gyönyör, majd az energia robbanásszerűen szabadul fel. Van, aki az egész testében érzi a kéjhullámokat, mások bizonyos részeken, például az erogén zónák környékén. A hüvelyizmok, a combok, az alhas izmai önkéntelenül összehúzódnak, ami egyértelműen mutatja, hogy ez bizony orgazmus volt – sőt, ezekből a jelekből lehet biztos benne a férfi, hogy a nő nem színlelt. A szívverés szapora lesz, a lélegzet el-elakad, és a nőt felszabadító, kellemes érzés járja át. Bár a szakértő szerint nincs recept minden nőre, ezek a jelek mindenkinél szinte biztosan mutatják, hogy sikerült a csúcsra jutni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?