ÉLETMÓDI

Borzasztó, mit művel az alkohol a férfiassággal

Az biztos, hogy oldja a feszültséget a randin, és alaposan feltüzeli a vágyat. De már rövid távon is megmutatja a káros hatásait; a hosszú távú gondokkal pedig csak későn szembesül a férfiember...
  • Szerző:

A tökéletes randihoz elengedhetetlen egy-egy pohár finom bor, hiszen főleg kezdeti ismerkedésnél nem árt egy kis feszültségoldás. Azonban a túlzásba vitt szeszelés miatt a szerszám nem mindig engedelmeskedik. Bár nincs általános recept, hogy a merevedési zavar mennyi alkohol után következik be, szakértők szerint érdemes csínján bánni az italozgatással – ugyanis később akkor is okozhat merevedési zavarokat, ha a férfi egyáltalán nem ivott egy kortyot sem.

Fotó: Pixabay

Bár néhány pohár bortól szexistennek érzi magát a férfi, ahogy telik az este, a túl sok alkohol csökkenti a véráramlást a péniszben; ráadásul a szervezet gőzerővel azon dolgozik, hogy méregtelenítsen, így ha lesz is erekció, a behatoláshoz nem eléggé kemény.

A szakértők szerint ez nem azt jelenti, hogy randizáskor egyáltalán nem érdemes alkoholizálni – a hangsúly a mértékletességen van. Általában egy-két italtól még nem lehet probléma, ha nem rövid időn belül fogyasztja el a férfiember. De aki négyet-ötöt legurít egy romantikus estén, annak számolnia kell azzal, hogy cserben hagyja a férfiassága. Rossz hír, hogy a merevedési zavarért nem csupán a randi estéjén megivott szesz lehet felelős: ha egy férfi rendszeresen iszik, egy idő után józanul is problémái adódhatnak. Méghozzá nem csupán a szerszámmal, de a hormonháztartás is felborulhat: csökken a tesztoszteronszint, és emiatt a szexuális vágy is csökkenhet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?