ÉLETMÓDI

A férfiak 93 százaléka már a szex előtt bevadul a nőtől, ha...

Számos oka lehet annak, hogy férfi és nő ellenállhatatlan vágyat érezzen az azonnali szexhez. Ám van egy tényező, mely minden esetben szerepet játszik - és ettől bizony betonkemény lesz a férfi.

A Berni Egyetem tudósai egy friss kutatás során megállapították, hogy a férfiak számára a peteérés alatt - azaz akkor, amikor a legtermékenyebbek - sokkal vonzóbbak és izgatóbbak a nők, mint más napokon - írja az MTI.

A kutatásban összesen 28 nő és 57 férfi vett részt. A nőknek szigorú szabályokat kellett követniük a vizsgálat alatt, hogy a lehető legtermészetesebb testszaguk legyen. Nem szedhettek fogamzásgátlókat, tartózkodniuk kellett a szextől, le kellett mondaniuk a fűszeres ételekről, az alkoholról, és illatanyagoktól mentes tisztálkodószereket kellett használniuk.

A kutatásban részt vevő férfiak nagy többsége (egész pontosan 92 százaléka) azoknak a nőknek az illatát ítélte a legvonzóbbnak, akiknek a szervezetében épp magas volt a nemi hormonok szintje. Minél magasabb volt egy nő ösztrogén- és minél alacsonyabb a progeszteronszintje, annál vonzóbbnak találták a férfiak  az illető nő természetes testszagát

- fogalmazott a kutatás vezető professzora.

Evolúcióbiológiai szempontból ez tökéletesen érthető: a nemi hormonoknak ez a szintje ugyanis a női ciklus legtermékenyebb napjain arra utal, hogy különösen nagy esélye van a fogantatásnak. Az evolúciós elmélet szerint a férfiak tudat alatt is olyan partnereket keresnek maguknak, akikkel a lehető legsikeresebb lehet a szaporodás. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?