ÉLETMÓDI

12 borzalmas hiba, amit a nők többsége elkövet, amikor összeveszik a férjével

Annyira súlyos dolgok ezek, hogy hosszú távon hazavághatják a kapcsolatot is. Sokszor nem csak a nők, de a férfiak se veszik észre, csak érzik, hogy valami nagyon nem stimmel...
  • Szerző:

A hosszú távú párkapcsolatoknak elengedhetetlen részei a kisebb viták és a nagyobb veszekedések. De ezek csak akkor hasznosak, ha mindkét fél jól kezeli a helyzetet, és közös nevezőre tudnak jutni. Ám nagyon sokszor észre se vesszük, hogy olyan borzalmasan rossz technikát használunk, amitől a férfiak kisebb gutaütést kapnak, és amik miatt rosszabb esetben vége is lehet a kapcsolatnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

1. Nem hagy időt a lecsillapodáshoz

Főképp a férfiak szoktak némi időt kérni veszekedés közben, hogy átgondolhassák a helyzetet, és lehiggadhassanak. Ilyenkor add meg neki ezt a teret, számolj el tízig, és beszéljétek meg újra a dolgokat akkor, ha már megnyugodott.

2. Csak párjában látja a bűnöst

A vitáknak egyáltalán nem az a lényege, hogy valakinek igaza legyen, és az se vezet előre, ha a párod fejéhez vágod, hogy különben is, ő mindig ezt csinálja. Fókuszálj az adott helyzetre, és hallgasd meg őt is.

Fotó: Profimedia

3. Némasággal büntet

Többnyire a nők eszköztárában található meg a módszer, hogy egy alapos vita után levegőnek nézik a partnerüket. Csakhogy ha nem kimondottan teret kérnek átgondolni a dolgokat, hanem büntetésként alkalmazzák a csendet, azzal akár a kapcsolatot is megölhetik.

4. Folyton a múltból rángat elő sérelmeket

A férfiak a falra másznak attól, ha a párjuk régi vitákból hoz fel szavakat, amiket a férfi használt, és azt vágják a fejükhöz, ha már kifogytak az érvekből. Ebből ugyanis az következik, hogy a régi vitákat is folytatják a párok, és az egész kapcsolatot maga alá temeti a veszekedés-lavina.

5. Nem tud rendesen bocsánatot kérni

A bocsánatkérés fontos, és ha valóban megbántottad a párod érzelmeit, akkor nem is mindegy, hogyan hangzik el. Egy odavetett szó nem mindig elég, légy pontos, mondd el, mit sajnálsz, miért kérsz bocsánatot. Sokszor az egész vitának véget vet ez a pár szó.

6. Hazaviszi a munkahelyi stresszt

Az, hogy a nő ingerült, mert rossz napja volt a munkahelyen, nem lehet ürügy egy veszekedésre. Ha úgy érzed, rossz napod van, inkább figyelmeztesd erre a párodat, és hagyj időt magadnak lenyugodni ahelyett, hogy rajta vezetnéd le a feszültséget.

7. Nem hallgatja meg, amit a férfi mond

Vannak férfiak, akikben később érnek meg a dolgok, és csak napokkal a vita után hoznak fel újabb érveket. Ha a te párod is ilyen, hallgasd meg, amikor nyugodtan, átgondoltan, higgadtan előhozakodik velük.

8. Bántón személyeskedik

Ha kifogytál az érvekből, akkor sem szabad előhozakodnod a másik rossz tulajdonságaival, hiszen nem az a cél, hogy fölé kerülj, hanem, hogy megoldjátok a helyzetet.

9. Belemegy a békülős szexbe, de nem élvezi

Csak akkor bújj össze békülés után, ha tényleg van hozzá kedved. Ne ezzel akard kiengesztelni, és főképp ne használd érvként.

10. Vádaskodik

Ha a párod valami hülyeséget csinált, hamar tedd túl magad a vádaskodáson, főleg, ha maga is beismerte, hogy ezt nem kellett volna. Inkább kezeljétek a kialakult helyzetet, és jussatok megoldásra.

11. Meggondolatlanul vagdalkozik

Felnőtt emberek már nem mondanak semmit játszásiból, ha elhangzott egy sértés, a legjobb, amit tehetsz, hogy bocsánatot kérsz érte. Ha azt mondod, nem gondoltad komolyan, azzal bagatellizálod a szavaid súlyát.

12. Állandóan magát hibáztatja

Sokszor a nők napokig-hetekig rágódnak egy veszekedés után, magukat hibáztatják, amiért előhozakodtak valamivel. Pedig a konfliktusokra szükség van, ha két ember össze akar csiszolódni, ezért ne érezd rosszul magad, ha veszekedtetek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?