ÉLETMÓDI

Sokkot kapott a nő, amikor szülés után odaadták neki a kisbabáját

Amikor a nő mellkasára rakták az újszülöttet, azt kérte az orvosoktól, hogy azonnal vegyék le róla...

Az Angliában élő Ebony Stevenson tavaly december 2-án került kórházba. A 18 éves lány egyik pillanatról a másikra lett rosszul otthonában, ahol olyan durva fejfájás lett úrra rajta, hogy mentőt kellett hívni hozzá. A középiskolás diákot olyan rohamok kínozták, hogy a szakemberek úgy döntöttek, mesterséges kómában tartják, amíg ki nem derítik, hogy mi okozza a bajt. A vizsgálatok alatt kiderült, hogy Ebony terhes. A szakemberek végül császármetszést alkalmaztak a lányon, aki december harmadikán hajnalban hozta világra egészséges babáját - írja a Mirror.

Sarah-nak a kórházba kerülést megelőző hónapokban nem nőtt a hasa, sőt, semmilyen fiziológiai tünet nem utalt arra, hogy terhes lenne. Még a menstruációja sem maradt el. A császármetszést megelőző ultrahangvizsgálatok közben kiderült, hogy egy ritka genetikai rendellenségben, az úgynevezett Uterus Didelphysben szenved. Ez a betegség minden 3000. nőt érint, de a lány egyáltalán nem tudott róla, hogy érintett lenne, sőt, a terhességéről sem volt fogalma, egészen addig, amíg fel nem keltették a mesterséges kómából.

A kórházban az ápolók azt mondogatták, hogy született egy gyermekem. Nem igazán fogtam fel, hogy miről beszélnek addig a pillanatig, amíg a mellkasomra nem raktak egy kisbabát. Furcsán hangzik, de ideges lettem és arra kértem az orvosokat, hogy azonnal vegyék le rólam, mert itt valami hatalmas félreértés történt...Utólag már bánom, hogy így reagáltam, visszaemlékezve az egészre, csodálatos volt az első érintés...

- mesélte a fiatal a brit lapnak, hogy milyen volt az első találkozás lányával, aki az Elodie Garner nevet kapta. Hál' istennek a császármetszés komplikációktól mentes volt, a baba is egészségesen jött a világra. Végül a szülést követő 11. napon engedték haza Sarah-t és kisbabáját a kórházból.

A váratlan gyermekáldás ellenére Sarah mindenképp befejezi tanulmányait. A jelenleg 18 éves lány fizioterapeuta szeretne lenni, s ehhez minden támogatást megkap otthonról. Kislánya nevelésében  édesanyja és testvére segít majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?