ÉLETMÓDI

Soha többé ne moss arcot zuhanyzás közben!

A szakértők szerint nagy hibát követünk el.
  • Szerző: Ripost

Amikor beállunk a zuhany alá,az egyik leginkább magától értetődő dolog, hogy arcunkat is megmossuk. Már csak azért is, mert jól esik a reggeli felfrissülés vagy éppen az esti tisztálkodás közben. Ez viszont a szakértők szerint nagy hiba, és aki jót akar a bőrének, az hasznos, ha leszokik róla.

Zuhanyzásnál ugyanis a legtöbben meleg, netán forró vizet használnak, ez pedig nem csak szárítja az arc finom bőrét, de még a hajszálereket is kitágítja, így aztán könnyen el is pattannak az utóbbiak, mely krémekkel és hagyományos arcápolással már nem is mulasztható el.

Ez azonban nem az egyetlen merénylet, melyet elkövetünk magunk ellen... LAPOZZ!


Szeretünk időt és pénzt is spórolni, ez teljesen természetes. Ezért aztán nem szívesen vacakolunk túl sokat különböző kencékkel. Fontos viszont tudnunk, hogy a sminklemosó és az arctisztító távolról sem ugyanaz. Előbbi általában olajos alapú, már csak azért is, hogy könnyebben leszedje a festéket. Ez eltömíti a pórusokat és könnyen pattanásokhoz vezet.

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor képzeld el úgy a folyamatot, mintha a körmödről csak a lakk egyik rétegét távolítanád el. Ez jelképezi a sminket. Attól még, hogy ezt lemostad, a bőrödön lévő szennyeződéseket nem tüntetted el. Ekkor következik a második fázis, a maradék lakk lemosása, ha a példánknál maradunk. Tehát az arctisztítás. Így válik teljesen makulátlanná a bőröd.

És ezeket olvastad már?