SIKK

Tökéletes smink egy ragasztószalaggal. Nem lehet elrontani!

Gondolkodtál már azon, hogy lehet azokat a gyönyörû, cicás-tusvonalas sminkeket elkészíteni különösebb gyakorlat nélkül. Most megmutatunk egy hihetetlen trükköt, melynek segítségével gyönyörû sminket készíthetsz akkor is, ha nincs túl nagy rutinod!
címkék:

A fegyvertár, vagyis amire szükséged lesz:

két- vagy háromféle színű szemhéjfesték, egy szemhéjtus, ecset és –igen, nem tévedés- ragasztószalag!

Mit csinálj a ragasztószalaggal?

Először ragaszd a kézfejedre, hogy a fölösleges ragasztó ne a szemed körüli bőrre kerüljön! Ezután a külső szemzugodhoz egészen közel igazítva helyezd a szalagot a szemed mellé úgy, ahogyan a képen látod!

Finom füstös hatás

A kellemesen füstös szemsmink örök divat, a hatás eléréséhez három színre lesz szükséged: egy világos színre a belső szemzugba és a szemhéjad belső felére, egy sötétebbre a külső szemzugba és a szemhéjad külső- és alsó felére, valamint egy fényesebb világos színre  a szemöldökcsontod hangsúlyozására.

Színeket fel!

  1. Elsőként a teljes szemhéjadat fedd be a világosabb színű szemfestékkel. Ehhez válassz puhább szemhéjecsetet, hogy finoman tudd felvinni a színt!

  2. Következő lépésként a fényesebb színt vidd fel a szemöldököd alá, és finoman dolgozd el.

  3. Következik a sötétebb szín, amelyet bátran dolgozz fel a szemhéjad közepétől kifelé haladva. Ne aggódj a szép vonalak miatt, hiszen a ragasztószalag nem engedi, hogy oda kerüljön festék, ahová nem kell!

Az örök kedvenc: tusvonal

Immár nem kell attól félned, hogy a tusvonal nem lesz elég szép, hisz a ragasztószalag segíteni fog: a szemed közepétől kifelé haladva kezdj el egy finoman emelkedő vonalat rajzolni a tussal, majd töltsd ki vele az apró hézagokat.

Ne aggódj, ha a tussal összekened a ragasztószalagot, sőt! Amikor finoman lehúzod a szalagot, egy tökéletes vonal lesz az eredmény!

Az utolsó mozdulatok

Ha megszáradt a vonalad, az alsó szemhéjadat sötét színű ceruzával húzd ki egy picit, és finoman kösd össze a tusvonallal, a szemhéjfesték éles körvonalait picit satírozd el egy fültisztító pálcikával.

Egy kis fekete szempillaspirál, és már készen is van a füstös-cicás sminked!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?