SIKK

Teljesen átlátszó lett a divat, ettől megvadulnak a férfiak

A sokat sejtető, áttetsző ruhák korábban is divatosak voltak, most azonban abszolút ez a trend. De nagyon el kell találni az arányokat: ha sejtetsz, az izgalmas, ha túl sok látszik, az közönséges. Megmutatjuk, milyen trükkök garantálják, hogy ízléses legyen az áttetszőség.
címkék:

Rétegezz!

Elsőre azt mondanánk, hogy egy áttetsző ing nem való a munkahelyre. Ha viszont aláveszel egy sötét színű trikót vagy pólót, máris megfelelsz a konzervatív ízlésnek, miközben divatos maradsz. egyre vigyázz: az inged legyen elég laza ahhoz, hogy ne gyűrje fel az alatta levő trikót.

Játssz a textúrákkal és a monokrómmal!

Ha egy áttetsző darabot veszel fel, játszhatsz azzal is, hogy ugyanannak a színnek a különböző árnyalataiba öltözöl, és különféle anyagú, vastagságú ruhadarabokat veszel fel. Az áttetsző felsőre például hűvösebb időben kerülhet egy vastagabb pulóver, és felvehetsz hozzá egy hasonló árnyalatú nadrágot vagy szoknyát.

A díszek elrejtik, amit el kell rejteni

Vásárláskor nézd meg alaposan, hogy vannak a rávarrott zsebek, hímzések, strasszok az egyébként áttetsző felsőn vagy szoknyán. Ezeknek ugyanis gyakran az a funkciója, hogy diszkréten eltakarják, amit el kell.

Elő a crop toppal!

Úgy gondolod, hogy a hasvillantós póló nem neked való? Lehet, hiszen ez a megosztó ruhadarab tényleg csak keveseknek áll jól. Viszont egy áttetsző ing vagy ruha alá akkor is tökéletes és diszkrét, ha egyébként nem vennéd fel.

Retró és modern

A sokat takaró, ám itt-ott áttetsző betétekkel díszített ruhák egyszerre keltenek retró és modern hatást.

Egészítsd ki egyszerű darabokkal

Ha a felsődben van egy-két áttetsző részlet, a nadrágod legyen a lehető legegyszerűbb, egyszínű, konzervatív szabású.

Az áttetsző is lehet mintás

Ha a ruhád áttetsző részei nem egyszínűek, a minta segít abban, hogy az áttetsző rész se mutasson meg mindent. A vállnál fekvő áttetsző részleteken a minta például tökéletesen elrejtheti a melltartód pántját, amelyik egyébként kivillanna.

Újítsd fel a szakadt farmerod!

Ha van egy szakadt vagy a 90-es évek divatja szerint kiszaggatott farmerod, most újra trendi darabot csinálhatsz belőle: egyszerűen csak varrj a lyukak alá áttetsző anyagot, és máris kész a sejtelmes és újszerű nadrág.

címkék:
És ezeket olvastad már?