OTTHONKA

Letarolta a TikTok-ot ez a szódabikarbóna trükk, ilyet még nem láttál

Több százezren rákattantak egy videóra, amiben egy fickó szódabikarbónát szór egy tepsire. Hogyne, hiszen a végeredmény magáért beszél; érdemes otthon is kipróbálni az egyszerű és olcsó trükköt!
  • Szerző:

Semmi extra nincs ebben a videóban, mindössze egy férfi szór benne szódabikarbónát a tepsire. Ám a trükk lényege később jön, amikor letörli róla… A szódabikarbónáról nem először derül ki, hogy igazi háztartási csodaszer: gyakorlatilag bármit letisztíthatsz vele, de akár a sütemény tésztájába is beleteheted. Nem véletlen, hogy a TikTok odaáig volt a videóért, amiben a férfi egy új trükköt mutat be vele: ugyanis miután rászórja a szódabikarbónát a tepsire, némi tisztítás után úgy néz ki, mint új korában…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay

Gyakran előfordul, hogy egy finom sült hús, vagy egy édes sütemény után a tepsibe levakarhatatlanul beleragad az égett maradék, és sokszor még a több órás áztatás, vagy izomból súrolás se javít a helyzeten. Ám némi szódabikarbónával és ecettel különösebb erőlködés nélkül megoldhatod a dolgot, amint ez a népszerű videó is bizonyítja:

@hazz_jazzLIFE HACK 06: THE TRAY IS SO CLEAN I CAN SEE MY FACE IN IT ##fyp ##satisfying ##As ##Good ##As ##New♬ Believer [NSG Remix] – Romy Wave

Fogj egy-két evőkanál szódabikarbónát, és egyenletesen szórd rá a tepsire. Majd alaposan öntözd be ecettel, és hagyd hatni a keveréket nagyjából fél óráig. Ezután jöhet a mosogatószivacs; és, bár így is kell súrolni valamelyest, a helyzet nagyságrendekkel jobb, mintha vízzel és mosogatószerrel esnél neki. A szódabikarbóna nem csupán az odaégett tepsin segít, de a sütődet is gyorsan kitakaríthatod vele. Ehhez keverd össze annyi vízzel a szódabikarbónát, hogy krémszerű állaga legyen; majd kend körbe a sütő minden belső részén. Hagyd hatni egy éjszakát, majd egyszerűen csak töröld át az egészet; így nem csupán a tepsid, de a sütőd is ragyogni fog.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?