Létrehozva: 2017.12.12.

Így díszítsd idén a karácsonyfát, csodájára járnak a szomszédok

A világ tele van hatalmas és hirtelen változásokkal. Csak a karácsonyfád marad minden évben ugyanolyan. Eljött az idõ, hogy ezen a vonalon is megújulj. Szuper ötletekkel segítünk. Mutatjuk, mi a legújabb trend.

A karácsonyfát a magad, a családod, a gyerekek örömére állítod. A díszítés az ünnepi hangulatot fokozza. Azért – valld be őszintén -

nem árt, ha a látogatóidat, netán a szomszédokat is sikerül közben lenyűgözni.

Mitől eshetne le az álluk?

Mindenképpen valami olyasmitől, ami eltér a szokványostól, a tradicionálistól. Ami meglepő, ami valahogy... olyan… nagy! A lakásodba, sejtjük, nem férne be a Parlament előtt álló óriás fenyő. Akkor legalább a díszek legyenek extra méretűek!

Nézd, ilyesmire gondoltunk:

Díszek a lakásban és a fán

Hangsúlyosabb lesz a karácsonyfa, ha a díszítő motívumok, elemek az egész lakáson végigvonulnak (itt például a lépcsőkorláton). Ha csak 2-3 színből válogatod a díszeket, ütősebb lesz a dekoráció. Idén kevés, apró, szerény dísz helyett óriási masnikkal, szalagokkal, művirágokkal dekorálj. Az a menő!

Érvényesítsd a személyiséged

Bohókás a személyiséged? Akkor nehogy pont most fogd vissza magad! Tűzdeld tele a fát élénk színű, önmagában is kirobbanó jókedvet sugárzó díszítőelemekkel. Művirágok, karácsonyi cukorkák, színes tollak, dekoratív betűk, játékok, égők, minden belefér. Annak ellenére, hogy tarka hatású, mégis ízléses marad. Miért? Mert három főszín, a kék, a piros és a zöld megtartásával komponálták. A csíkos, mint alapminta, mindenütt visszaköszön.

Kis díszek összefűzve nagyobbnak hatnak

A csupasz zöld fenyőt a fehér árnyalataiban, hatalmas selyemvirágok, óriási nejlonmasnik  üdítik. Megfigyelted, hogy a fehér és ezüst üvegdíszeket halmokba fűzve helyezték a fára, hogy nagyobbnak tűnjenek? Tűzijáték hatású a fa tetején az ezüstszálas dekoráció.

Kombinálás a matériával

Egyetlen szín, de sokfajta matéria: üveg, fém, toll, horgolt csipke. A fehér éteri hatását kiemeli a karácsonyfa fonott kosár alapja. Annak ellenére, hogy nincs direkt utalás a karácsony eredetére, a kis Jézus születésére, mégis az áldott betlehemi istálló és az angyali tisztaság kettősének hangulatát kelti bennünk.

Fenyőfából karácsonyi kaktusz

Ez a fa megirigyelte a karácsonyi kaktuszt! Keresztsávokban vonul végig rajta finom pasztellszínekben a különböző méretű és fajtájú művirágok füzére. Ezt már legfeljebb csak fényekkel kombináld.

Minden, ami piros!

A virító magyalbogyók és hatalmas, mű-mikulásvirág, piros és kockás masnik rendkívül jól mutatnak a zöld fenyőn. A jellegzetes alakú, fényeszöld magyallevelek,  tobozok segítenek, hogy ne boruljon fel a piros-zöld egyensúly. A karácsonyfa természetes anyagból összekötözött-fűzött borítása miatt azt a hatást kelti, mintha egy darab, virágzó, élő növény lenne.

A rózsaszín a te világod?

Miért ne öltöztetnéd a karácsonyfát is finom púderrózsaszínbe? Ne is állj meg ott! Alkoss belőle finom hölgyikét. Már csak a próbababa-formát kell beszerezned hozzá.  Ültesd a fenyő kiálló csúcsára, és aggass rá ünnepi ruhát. A szomszédok? Garantáltan el fognak hűlni!

Barokkos pompa

Itt már minden ismerős: papír- vagy műanyag csipke, masnivirágok, toll. Minden, az üvegdíszekkel harmonizálóan fehér-fekete-rózsaszín-arany. Elképesztő zsúfoltság, pazar agyondíszítettség. És mégis harmonikus a kompozíció, mert a maga szabta keretek között marad.

Pettson karácsonyfája

Hallottál a szegény, öreg Pettsonról? Õ az, aki pont karácsony előtt törte el a lábát, és ezért nem tudott rendesen felkészülni az ünnepre? Nos, ilyesmi lehetett az ő fája: amit a konyhában talált, azt függesztette a fára. A fát egy méretes tésztaszűrőbe állította, nehogy összedőljön a nem mindennapi díszek súlyától. Azért ügyelt arra, hogy a fehér, ezüst, piros maradjon az uralkodó szín. Jó-jó! De hol van Findusz macska?

Égig érő karácsonyi mesefa

Szeretnéd, hogy a karácsonyfád nagyobbnak hasson, mint amekkora valójában? Egyszerű: rendezd be égig érő paszulyfának. Ha kicsiny házak, templomtornyok lakják a végeláthatatlan tetejéig, ki ne hinné el, hogy a Holdra is fel lehet jutni rajta? Havas táj, hóval borított piros és zöld tetők, fehér a kerítés, fehérek az üvegdíszek. Az égők régi korok pislogó gyertyavilágát és anya tündérmeséit idézik a téli éjszakában.

Hagyományos színek

Nincs szebb a hagyományos piros-fehér-zöld összeállításnál? Maradhat. De ezen belül találj ki valami izgalmasat. A következő fa díszítése például a csíkos és pöttyös elemek játékosságára épül. Csíkosak a szalagok, a sipkácskák, a kalpagok, pöttyös a labda, a baba ruhája, de még a hóember szája is! Fehér égősor ragyogtatja be égő pöttyeivel az egész fát.

Szerelem mindörökké

A színvilág ugyanaz. Ám míg az előző játékos volt, a következő egy szerelmes darab. Égővörös, lágyan omló selyemmel van alapozva. A romantikus, hímes üveggömbök finom, áttört, arisztokratikus jelleget sugallnak. Színeiben letisztult, mégis részletgazdag. Közelről épp olyan szívet melengető élményt nyújt, mint távolabbról. A karácsonyfa szerelmes auráját a tavaszias, a fenyő külső ágaira tűzdelt ágacskák idézik.

Karácsonyi rózsa

Ez a "télálló rózsa" még a fenyőfán is virágzik! Óriási hópihék lepték el a fehér szobát. A dérrel bevont fenyőfán süvít a dermesztő szél, a hullámosra formált selyemkendő. Mégis mesebeli méretű, rózsaszínű rózsák nyílnak az ágain. Teljesen abszurd, mégis beleköthetetlenül ízléses a karácsonyfád. A szomszédaid? Levegőt nem kapnak! (És ütik a fejüket, hogy miért nem nekik jutott ez az eszükbe?!)

Mókás megoldás

Te vagy az a típus, aki legszívesebben mindenből tréfát csinálna? Csak nézz körül a gyerekszobában, a konyhában, és markold fel, ami a kezed ügyébe esik. Legyen az építőjáték elem, konyhai fogókesztyű, kuglófsütő forma, a legfiatalabb családtag csörgője... Majd legközelebb kétszer is meggondolja magát az asszony, hogy rádbízza-e a fadíszítést! Hogy mégis jól néz ki? Hát Istenem. Egyszerűen nem tudsz hibázni.

Ez te vagy. Mikor? Másnap reggel. Álmodban, hálából, téged dekorált ki az asszony. Ugye, nincs harag?

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar hokicsoda Fehérváron, még a vesztes norvégok is csak tátották a szájukat

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

magyarnemzet.hu

Juszt alpári húzása, ezúttal Orbánnal piszkoskodott, de csúnya vége lett

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

origo.hu

Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

mindmegette.hu

5 tisztítószer, amire valójában semmi szükség, mégis megveszed

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Sokkal finomabb lesz az újhagyma, ha ezt a trükköt beveted ültetéskor

OTTHONKA

Elsóztad a levest? Ezt az egy trükköt jegyezd meg, mert megmentheted az ételt vele

OTTHONKA

Újlipótvárosi kislakás, összeköltözőknek!

OTTHONKA

Öt egyszerű trükk, így spórolhatsz a kertben

OTTHONKA

Ne dőlj be a napsütésnek, bánj óvatosan a kertben a növényeiddel!