OTTHONKA

Gyorsan vesd el ezeket a magokat, édenkerted lesz májusra

Lecsengett az utolsó hóesős időszak, lassan a talaj menti fagyoknak is vége. Ideje, hogy földbe kerüljenek a legelső magok a veteményben. Indítsuk egészségesen az idei szezont!
  • Szerző: ripost

A legszívósabb vetemények alacsony hőmérsékleten is képesek kicsírázni és kibírják a fagy-közeli hőmérsékletet. Ilyen a borsó, a spenót, a vöröshagyma, a hónapos retek, a fejes saláta.

Hónapos retek

Ez a tavasz első konyhakerti növénye, igazi hidegtűrő, februártól folyamatosan lehet vetni - így heteken át terem majd a friss zsenge retek. Nem árt a magoncok fölé egy fehér fóliát húzni, hogy a hajtásokat ne csípje meg a hajnali fagy.

Saláta

Ez is a tavasz első zöldségei közé tartozik. Már elkezdheted a vetését. Húzz egy 6-8 cm mély barázdát és szórd bele a salátamagokat, majd öntözd meg és takard be. Ha 4-5 cm nagyságú lesz, szét kell palántálni.

Hagyma

A magokat már március második felében kiszórhatod úgy, hogy 3-5 cm mélyen kerüljenek a talajba. Sortávolság 25-30 cm, méterenként 40-50 magot vess el. Néhány hét múlva ki kell egyelni, hogy kifejlődjenek a hagymafejek.

Spenót

A magokat keverd össze homokkal és úgy szórd bele a barázdába, így nem lesz annyira sűrű a növény, amikor kikelt.

Borsó

Ezt a magot már február végén, március elején elvetheted. A sortávolság legyen 12-25 cm között és magokat szemenként szórd el az 5-6 cm-es barázdába. Így remek termést hoz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?