OTTHONKA

Csodát tesz otthonoddal ez az egyszerű falfestési trükk

Ha szeretnél egyedi dekorációt a falra, de a matricákat utálod, akkor ezt a módszert neked találták ki! Egyszerû, olcsó, és a lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Külföldön hihetetlenül népszerű a stencilezés, ez az egyedileg variálható falfestési technika. Pluszköltséggel nem jár, ha egyébként is festésben vagytok - viszont eszméletlenül szép eredményeket lehet vele elérni. Mutatjuk a lépéseket, hogyan tudod feldobni a nappalidat vagy a hálószobádat!

1. Kellékek

Semmi extrára nincs szükséged a falfestéken és festőeszközökön kívül, csak egy sablonra, amit beszerezhetsz hobbiboltokban, vagy elkészítheted saját magad is. Utóbbi esetben célszerű vastag, ugyanakkor vágható műanyagból kivágnod a mintát. Ehhez tapétavágó szikét használj.

2. Stencil rögzítése

A kivágott mintát szorosan a falhoz kell rögzíteni, olyan ragasztóval, amivel nem mozdul el, de a falban sem tesz kárt.

3. Minta kitöltése

Nagyobb mintáknál hengerre, kisebbeknél egy szivacsra lesz szükséged. Arra figyelj, hogy a festék ne legyen túl híg, mert akkor befolyhat a sablon alá, és elrontja a mintát. Emiatt arra is ügyelned kell, hogy ne legyen túl sok a festék.

4. Felhasználás

Gyakorlatilag bárhol használhatod, ahol el tudod képzelni a mintát. Sokkal olcsóbb, mint a falmatricák, viszont modernebb és esztétikusabb, mint a hengeres megoldás, ráadásul itt sokkal több lehetőséged van kiélned a kreativitásodat, hiszen a mintának csak a képzeleted szabhat határt.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?