OTTHONKA

6 zseniális trükk, amit minden farmerimádónak ismernie kell

Idén is hatalmas divat a farmer, már nem csak a nadrágok és a dzsekik hódítanak. Ismét megtaláljuk az üzletekben a hosszú szoknyákat és overallokat is, amit ebből a zseniális anyagból készítenek. Összegyűjtöttük, hogy kell ezzel a textillel úgy bánni, hogy sokáig szép maradjon.
címkék:
  • Szerző:

  1. Fontos az első áztatás

A farmer különleges bánásmódot igényel, hiszen egyike azoknak az anyagoknak, melyek a legerőteljesebben engedik a színüket, és amelyek könnyen kopnak. Ha sokáig szeretnénk megőrizni a színt, akkor vásárlás után az első mosás előtt a legjobb, ha egy éjszakára sós vízbe áztatjuk vagy ecet és víz fele-fele arányú keverékébe.

  1. Fordítsuk ki mosás előtt!

Ha a ruhát vagy nadrágot egyszerűen csak bedobjuk a mosásba, akkor szépen lassan veszíteni fog a színéből, pedig valószínűleg nem véletlenül vásároltuk azt az árnyalatot. Így aztán a legjobb, ha mindig kifordítjuk, mielőtt a gépbe rakjuk! Így is tiszta lesz, csak éppen kevésbé fog kopni az anyag, és nem dörzsölődik össze más ruhákkal a gépben.

Fotó: Profimedia

  1. Ne rakjuk túl meleg vízbe

A lehető leginkább kímélő programot érdemes választani, ha szeretnénk megőrizni az anyag színét és a tartását. Sőt a legjobb, ha kézzel öblítjük ki. Persze ez utóbbi senkinek sem a kedvenc időtöltése, és az is lehet, hogy túl szennyezett az anyag a kézi mosáshoz. A foltokat viszont inkább folteltávolítóval próbáljuk orvosolni, ne pedig egy agresszív mosási programmal.

  1. Használjunk speciális mosószert

Különösen a sötét színű farmereknél fontos, hogy olyan, speciális mosószert válasszunk, mely ellensúlyozza a víz magas klórtartalmát, megőrzi a sötét ruhák színét és segít abban, hogy ne fakuljon ki az anyag.

  1. Nem kell túlzásba esni

Teljesen fölösleges minden alkalommal a gépbe dobni, miután felvettük. Vannak olyan nézetek, melyek szerint valójában soha nem kellene kimosni egy farmert. Mások szerint 4-5 évente egyszer is elegendő. Ez persze nem túl higiénikus megoldás, úgyhogy talán a legjobb, ha havonta egy alkalommal mindenképp berakjuk a gépbe.

Mosógép 01

Fotó: Pixabay.com

  1. Tilos a gépi szárítás

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha mosás után szárítógépbe rakjuk, különösen, ha magas hőmérsékleten szárítjuk. Ettől nemcsak összemegy az anyag, de még el is formátlanodik. A legjobb, ha inkább felakasztva szárítjuk.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?