ÉLETMÓDI

Összeomlott és sírva fakadt egy kasszás hölgy a bunkó pánikvásárlóktól

Nagyon reméljük, hogy Magyarországon akkor sem leszünk ilyesminek a szemtanúi, ha ne adj' isten a helyzet rosszabbra fordul.

Az új kínai koronavírus-járványban érintett nyugati országok kormányai és hatóságai nem győzik elégszer elmondani, hogy semmi szükség pánikvásárlásra, ugyanis az áruellátás folyamatos és biztosított. Ennek ellenére sokan vannak, akik magasról tesznek államvezetés tanácsaira, és több hónapra elegendő készletet halmoznak fel maguknak.

Pár különleges kivételtől eltekintve a pánikvásárlók szó szerint rettegnek a vírustól és a járvány gazdasági következményeitől. A félelemérzet hatása alatt pedig nem hoznak racionális döntéseket, valamint önzővé, kicsinyessé és erőszakossá válnak. A pánikvásárlók sok esetben még össze is verekednek az utolsó csomag WC-papírért, vagy egyéb termékekért a boltokban, hogy ők vihessék azt haza.

A pánikvásárlókból minden jóérzésű embernek elege van. Egyrészt az önzésük miatt sokak nem jutnak hozzá bizonyos létfenntartáshoz szükséges javakhoz, másrészt pedig az agresszív magatartásuk sok ember sérelmével jár. Az Ausztráliában igen népszerű Woolworths nevű kiskereskedelmi üzletlánc egyik kiszolgálóegységében például egy kasszás hölgyet annyi verbális agresszió ért az elmúlt hetekben, hogy egy ponton teljesen összeomlott és sírva fakadt a bolt közepén – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A fiatal lány drámai pillanatáról egy szívbemarkoló kép is készült, ami futótűzként terjedt szét a nagy közösségi oldalakon. A több százezerszer megosztott fotón az látható, ahogy egy jóérzésű vásárló épp megpróbál lelket önteni az magányosan sírdogáló munkavállalóba.

A pánikvásárlók agresszív magatartása miatt összeomlott kasszás hölgy. (Facebook)

„Ezek a szegény munkavállalók értünk dolgoznak a járvány ideje alatt is, de egyes emberek úgy gondolják, hogy épp rajtuk kell levezetik a feszültségüket. Tényleg őket kell bántani, ha valami bajod van, vagy nem találsz valamit a boltba? Ezekben a nehéz időkben ők is csak meg akarnak élni valahogy, miközben a legjobb szolgáltatást nyújtják a vásárlóiknak. Mindenki mélyen nézzen magába, aki verbálisan vagy fizikálisan bántja őket. Mindenkin szépen kérek arra, hogy a válság ellenére is legyen tisztességes az embertársaival.” – fogalmazott a képet eredetileg a Facebookra feltöltő ausztrál felhasználó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?