ÉLETMÓDI

Orvosok árulták el: így lélegezz könnyebben a maszk viselése közben

Trükkök, melyeket érdemes megfogadnod.

Mostanra világossá vált, hogy egy ideig sajnos még együtt kell élnünk az egész világon terjedő vírussal, és az annak megfékezéséhez szükséges óvintézkedésekkel. A gyakori és alapos kézmosás ugyanúgy fontos része a védekezésnek, mint a maszk megfelelő, orrot és szájat egyaránt eltakaró viselése. Sokan vannak azonban, akik úgy érzik, nehezebben lélegeznek maszkban, ez pedig nehézséget okoz számukra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

instagram

Utánanéztünk, mit javasolnak a szakemberek annak érdekében, hogy a maszkot biztonságosan viseljük, mégse érezzük problémának a levegővételt.

Tarts szüneteket

Amikor zárt térben tartózkodsz, de kimész például mosdóba vagy olyan területre, ahol nem vagy emberek közelében, néhány pillanatig húzd le arcodról a maszkot, lélegezz mélyeket. Figyelj rá oda, hogy ezt csakis olyan légtérben tedd, ahol valóban egyedül vagy. Legjobb, ha három mély levegőt veszel az orrodon át, ezután pedig lassan fújod ki szádon keresztül.

Lélegezz tudatosan

Ha úgy érzed, hogy kevés az oxigén a tüdődben, akkor a fentiekhez hasonló módon orrodon át vegyél mély levegőt. Koncentrálj arra, hogy mélyen megtöltsd mellkasod, és rengeteget segít, ha sok kisebb levegővétel helyett inkább lassabb, de hosszabban elnyújtott tempóra váltasz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

COREY PAIGE DESIGNS⚡️ (@coreypaige_designs) által megosztott bejegyzés,

Gyakorolj

Akármennyire furcsán is hangzik, a légzést érdemes gyakorolni. Reggel és este, amikor otthon vagy, szánjál erre néhány percet. Helyezkedj el kényelmesen, akár hanyatt fekve, akár ülve. Egyik kezed helyezd a mellkasodra, másikat pedig hasadra. Mialatt mély levegőt veszel, figyelj rá, hogyan dolgozik rekeszizmod, mielőtt megtelne tüdőd és megemelkedne mellkasod. Számolj 3-4-ig belélegzés és kilélegzés közben is. És nem csak azt fogod tapasztalni, hogy könnyebben tudod viselni a maszkot, hanem észreveheted, hogy ez a légzésforma megnyugtat, oldja a stresszt és a feszültséget is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?