ÉLETMÓDI

Nemcsak vitaminokkal védekezhetünk a koronavírus ellen

Sokan már szinte két marékkal tömik magukba a vitaminokat és a különböző étrend kiegészítőket a koronavírus ellen védekezve. De van más, ennél természetesebb gyógymód is.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mostanában újra egyre többen ismerik fel újra a gyógynövények jótékony hatását. De vajon tudjuk-e, hogy az ezekből készült finom teákkal az immunrendszerünket is hatékonyan erősíthetjük? Mindezzel megelőzhetjük a betegségek kialakulását.

Homoktövis tea- a vitamin bomba

A homoktövisről kevesen tudják, hogy tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Valóságos vitamin bomba, hiszen B, E és F vitaminokban is gazdag. A magyar népi gyógyászat és a keleti tradícionális orvoslás is ismeri jótékony hatását. Kúraszerűen alkalmazva segít a fizikai és szellemi teljesítőképességünk megőrzésében, szervezetünk ellenállóképességének növelésében.

Ginzeng tea – erősítő Ázsiából

A ginzeng gyökér kitűnően hat az immunrendszerre. Segít a bakteriális- és vírusfertőzések elleni küzdelemben. Megvéd a stressz által okozott káros hatásoktól. Sőt már magát a stressz kialakulását is képes meggátolni. Szárított és porrá tört gyökérből is készíthetünk főzetet. Fél teáskanálnyit tegyünk egy csésze forró vízbe, majd hagyjuk ázni 10 percig. Naponta legfeljebb 2 pohárral igyunk belőle.

Kasvirág (Echinacea) tea- megoldás mindenre

A kasvirág a fertőzést okozó vírusok, baktériumok, gombák rengeteg fajtáját elpusztítja. Rendkívül hatásos növény megfázás, influenza, mandulagyulladás, hörghurut, köhögés, fülgyulladások megelőzésére, illetve kezelésére. Kapható tinktúra formájában is. Immunrendszerünk megerősítésére kúraszerűen érdemes fogyasztanunk. Az echinacea a nyelven bizsergő érzést okozhat, ami természetes jelenség, aggodalomra semmi ok!

Tajgagyökér- szibériai ginzeng

Már kis adagban is jelentősen aktiválja az immunrendszert. Fokozza a szervezet stresszel és fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. A tajgagyökér a legjobb megoldás kimerültséggel összefüggő immungyengeségre.

Néhány alapszabály és tanács a gyógyteák készítéséhez

-Immun erősítés céljából naponta többször, 3-4 hétig is ihatunk gyógyteát, hogy hatásuk valóban érezhető legyen. A gyógynövények használatakor fontos a szabályos időközönkénti fogyasztás, mivel az emberi szervezet is ciklikusan működik.

- Reggel elkészíthetünk egy nagyobb adag teát, és termoszba téve akár az iskolába, a munkahelyünkre is bevihetjük.

- Nyugodtan ízesíthetjük kedvünk szerint, mézzel, citrommal, vagy fahéjjal a gyógyteát. De csak a már iható hőmérsékletű folyadékba tegyük bele a citromot és a mézet, hogy vitamintartalmuk a forró hőtől ne károsodjon.

- A gyógyteák általában 2 évig őrzik meg minőségüket, és hatóerejüket. A lejárat után sem kell kidobni ezeket, mert a régi füvekből kellemes gyógyfürdőt lehet készíteni.

Mit mond a füves ember?

Természetesen, Szabó Gyuri bácsi a híres füves ember is követi a híreket, és sokan kérdezik tőle, hogy mit lehet tenni a koronavírus ellen. Gyuri bácsi tanácsa egybecseng az orvosi javallatokkal is, hiszen vírusfertőzésre nincsen gyógymód, amit tehetünk az az, hogy a szervezetünk védekezőképességét erősítjük, és megpróbáljuk a szövődményes tüdőgyulladást elkerülni.

„Régen a náthás, mellhártyagyulladásos betegek mellkasát és hátát mangalicazsírral kenték be, majd egy vászondarabbal körbetekerték. A betegek így szabályosan kiizzadták a gyulladást” – emlékszik vissza a bükki füvesember a régi gyógymódokra, de hozzáteszi, hogy ma már ennél sokkal jobb módszerek is léteznek- nyilatkozta az Egészségkalauznak.

Csipkebogyó

A megelőzés a legfontosabb. Az immunrendszer rendben tartására, erősítésére a csipkebogyóhús teáját ajánlja, naponta két csészével fogyasztva.

„Ebben ugyanis tízszer annyi a C-vitamin, mint a citromban. És mivel a C-vitamin hőérzékeny, ezért a csipkebogyót nem szabad forrázni, csak hideg vízben áztatni 4-5 órán át, így vonható ki belőle a legkisebb veszteséggel a hatóanyag” – ismerteti az elkészítési útmutatót. A csipkebogyó húsát az áztatás után szűrőn áttörhetjük, mézzel ízesítve kiváló üdítőt készíthetünk magunknak – fillérekből.

Mezei kakukkfű

Nemcsak köptető, hanem általános immunerősítő hatással is rendelkezik a mezei kakukkfű, amelynek nemcsak teája, hanem alkoholos kivonata is növeli a szervezet védekezőképességét és megszünteti az általános gyengeségérzetet. Naponta 3x20 csepp fogyasztása ajánlott étkezés után, magában vagy kevés folyadékba keverve.

Szurokfű, orbáncfű

Az év gyógynövénye, az Echinacea purpurea vagy bíborkasvirág is jelentős immunerősítő, de idehaza nem őshonos, ezért helyette Gyuri bácsi a szurokfüvet és az orbáncfüvet ajánlja. A szurokfű fogyasztását külön is hangsúlyozza, mert az hagyján, hogy immunerősítő, de az egyetlen gyógynövényünk, amely a hormonháztartásra ható agyalapi mirigy működését is segíti.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?