ÉLETMÓDI

Mesteri konyhatrükkök: Ezért dobj jégkockát a forró húslevesbe!

Szeretnéd uralni a konyhát magabiztosan és egyszerûen? Akkor íme néhány jótanács.
címkék:
  • Szerző: FÁB

Legyél te is igazi mestere a konyhádnak! Ezekkel az egyszerű trükkökkel könnyedén válhatsz igazi profivá.

Tedd a jégkrémet egy zacskóba, így tárold a mélyhűtőben. Ha ezt teszed, a jégkrém olyan lágy és krémes marad, mint amikor először bontottad ki.

Dobj egy jégkockát az elkészített húslevesbe, ha szeretnél megszabadulni a zsíros rétegtől. A hideg jégkocka kissé megdermeszti a zsiradékot, így könnyen le tudod kanalazni azt a leves tetejéről.

Ha elromlott a tűzhelyed vagy éppen mindegyik része foglalt a nagy főzésben, akkor meglepő módon egy vasalóval is ropogósra sütheted a bacont. Tedd a szeleteket egy félbehajtott alufóliába, majd a fóliára tedd a forróra melegített vasalót. A bacon ropogósra fog sülni ezzel a módszerrel is.

Megmentheted a krumplit a barnulástól és a barnás elszíneződésektől, ha hámozás után, de felhasználás előtt hideg vízbe áztatod.

Gyümölcssaláta készítésekor csepegtess kevés citromot a feldarabolt gyümölcsökre, hogy megőrizzék szép színüket, és ne induljon barnulásnak a banán, az alma vagy éppen a körte.

Ha a kenyered már nem elég friss, tegyél a tetejére egy nedves (de nem átázott) papírtörlőt, majd rakd 15-20 másodpercre a mikróba. Ha nem szeretsz mikrót használni, akkor a kenyeret tedd a sütőbe 5-10 percre úgy, hogy a sütő aljába egy tál vizet teszel a kenyér alá.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?