ÉLETMÓDI

Mennyei kávés-karamellás felhőpalacsinta zéró szénhidráttal!

Ez a krémes, édes finomság büntetlen élvezetet nyújt, és nem tudsz betelni vele.
  • Szerző: FÁB

A mennyei csokoládétorta és a könnyű, sós felhőchips után itt a legújabb ízélmény. Ez a palacsinta kávés, krémes, ráadásul lisztet és cukrot sem tartalmaz. Igazán imádni fogod!

1. lépés - a palacsinták

Hozzávalók

60 g natúr krémsajt

2 tojás

1 teáskanál édesítőszer

1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés

Keverd össze turmixgépben az összetevőket, majd hagyd 2 percig pihenni, hogy összeálljon.

Kivajazott vagy olajjal megkent serpenyőben süsd meg a palacsintákat - készítsd kicsivel vastagabbra, mint ahogyan a hagyományos palacsintatésztáknál megszoktad.

2. lépés - a kávés élvezet

Hozzávalók

a kisütött palacsinták

1 csésze lehűtött kávé

cukrozatlan kakaópor

120 g krémsajt

2 evőkanál cukormentes karamellszirup

1 csésze tejszín

Elkészítés

Keverd össze a krémsajtot és a karamellszirupot

Verd kemény habbá a tejszínt

A tejszínhab harmadát keverd össze a kávés krémsajttal, majd forgasd óvatosan és fokozatosan egybe az egészet, és hagyd kicsit pihenni

Áztasd a kávéba a palacsintatésztákat 2 percig, de ha erősebb ízre vágysz, akkor hosszabb ideig hagyhatod, hogy megszívja magát.

A palacsintát kend meg a tejszínes-kávés krémsajttal, majd hintsd meg kakaóporral, ezután helyezd rá a következő palacsintát, kend meg a krémmel és szórd meg kakaóval - és így tovább, egésze addig, amíg a tetejére az utolsó palacsintatészta nem kerül.

Ha extra élvezetre vágysz, öntsd nyakon egy kis cukormentes csokoládésziruppal, de fogyaszthatod eperrel vagy önmagában is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?