ÉLETMÓDI

Kiderül a titok: így buktass le egy hazudozót 5 másodperc alatt

Kétségeid vannak, hogy a másik vajon igazat mond-e? Most megtudod, hogyan derítheted ki ezt.
  • Szerző: FÁB

Egy friss tanulmány szerint átlagosan hetente 11 alkalommal hazudunk. Elég nagy tehát az esélye annak, hogy te is gyakran kerülsz olyan helyzetbe, amikor valaki nem mond neked igazat. Szakértők szerint ez igenis tetten érthető. Nem fog ugyan megnőni az illető orra, mint Pinokkióé, de ha figyelsz a részletekre, azért titkon mégis leleplezheted.

FEJ

Ha a kollégád rázza, megcsóválja a fejét, amikor elmeséli, úgy adta elő közös ötleteteket a főnöknek, hogy téged is megemlített, akkor nagy valószínűséggel nem mond igazat. A fejmozgás egy erősen figyelmeztető jel!

ARC

A mimika akaratlanul is elárul. Bármennyire is figyelünk arra, hogy egy gyors reakció után a megfelelő állapotba rendezzük vonásainkat, mindig akad egy röpke másodperc, amikor kiderül a valódi gondolat. Például a villámgyors fintor, ami átsuhan az arcodon, amikor megköszönöd a távoli rokon karácsonyi ajándékát, pedig kis híján a világból kifutsz tőle.

KÉZ

A fészkelődés, matatás, sűrű kézmozdulatok gyakran intő jelek, amikor valaki nem mond igazat. Így próbálja öntudatlanul is levezetni a feszültséget, melyet hazugsága okoz, még akkor is, ha csak apró füllentésről van szó.

BESZÉD

Amikor valaki hazudik, általában körülményesebben, a szükségesnél hosszabban fogalmaz. Gyakran túlbeszéli a kérdést, vagy éppen mellébeszél. Ha egy rövid és egyenes válasz lenne az indokolt, de a máskor lényegre törő ismerősöd mégis hosszas cirádákba kezd, akkor okod lehet a gyanakvásra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?