KEDVENC

Orangutánt találtak egy csempész bőröndjében, ez vár az emberszabásúra

Visszahelyezik természetes élőhelyére Indonéziában a kis orangutánt, amelyre egy orosz állatcsempész bőröndjében bukkantak Bali szigetének repülőterén.
  • Szerző: Ripost

A rattankosárban elkábítva fekvő orangutánbébit egy 27 éves orosz férfi bőröndjében, két élő gekkóval és öt másik gyíkkal együtt fedezték fel a denpasari nemzetközi repülőtéren.
A csempészt júliusban egy év szabadságvesztésre és 10 millió rúpia (212 ezer forint) pénzbírságra ítélték. S még olcsón megúszta! A védett állatok engedély nélküli kivitele ugyanis akár 5 év börtönnel és 100 millió rúpia bírsággal is büntethető Indonéziában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az indonéz hatóságok szerint az Andrej Zsesztkov nevű csempész a kis orangutánt egy másik orosz állampolgártól kapta, aki 3000 dollárért vásárolta azt egy piacon Jáva szigetén.

 

A Bonbon névre keresztelt 2-3 éves orangutántól, amely egy bali szafariparkban töltötte az elmúlt hónapokat, hétfőn egy nagy tál gyümölccsel vettek ünnepélyes búcsút, és az állatot kedden szállították át Szumátra szigetére, ahol a visszaszoktatás után elengedik a vadonban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?