ÉLETMÓDI

Itt a legújabb magyar fagyicsoda!

Az ember azt hinné, már minden létező ízkombinációt kipróbáltunk fagyi-ügyben. Hát nem! Ráadásul olyan bátor kreációval rukkolt elő egy gödöllői cukrászlány, amire senki sem számított. És rögtön a harmadik díjat vitte el vele az országos fagyiversenyen!
címkék:
  • Szerző: D.K.

Elsőre nagyon bizarrul hangzik, hogy ecetes ízesítést kapjon kedvenc jeges finomságunk, de azért nem kell megijedni, hiszen a szóban forgó rusztikus fagylalt balzsamecetes. Megálmodója, Konz Andrea pedig érti a dolgát!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Izgalmas új íz: Modena Kincse! (Fotó: Koltay Tamás/KEN!media)

Alig nyolc évvel ezelőtt Gödöllőn saját fagyizót nyitott, azóta számos díjat nyert, így a Fagyi Nagykövete vándorkupát is. A fagyimester Andrea rengeteget dolgozik új ízeken – ezeket először barátokkal, családtagokkal kóstoltatja meg, végül az ő visszajelzéseik alapján készülnek el a lehető legfinomabb kreációk.

Koncz Andrea már fagyi-nagykövet is volt! Fotó: Koltay Tamás/KEN!media

Így indult hódító útjára a Modena Kincse balzsamecetes fagylalt is, amely az Ország Fagylaltja verseny bronzérmese lett. S hogy mire gondoljunk? Lássuk, hogy készül a fagyicsoda! Először egy lágy, tejszínes fagylaltalapot főznek, majd ehhez keverik a modenai balzsamecetet. Ezután kerül a fagylaltba a házilag készített feketeribizli lekvár. A fagyasztótégelyekben a fagylaltot vörösboros balzsamecet „redukcióval” vagyis öntettel és friss szőlővel díszítik. Érdemes megkóstolni, nagyon finom!

 

Íme, a Modena kincse fagyi, amit Gödöllőn, a Sissi Kézműves Fagyizóban lehet megkóstolni (Fotó: Koltay Tamás/KEN!media)

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?