ÉLETMÓDI

Ingatlanosok ennyire még soha nem csaptak be lakásvásárlókat, durva mit hazudtak

Nem csodálkoznánk, ha hatalmas büntetést kapna a projekt gazdája ezért az ordas nagy hazugságért.

A Kína szívében található Hunan tartományban történt valószínűleg minden idők legaljasabb ingatlanátverése. A 7,5 millió összlakosságú Csangsa nevű nagyvárosban ugyanis egy új építésű tömbházban úgy adtak el egy medencére és parkra néző lakást, hogy a szóban forgó park és medence egyáltalán nem is létezett – számol be az esetről a Business Insider.

Az ingatlanos átverésről készült fotók a Weibo nevű kínai közösségi oldalon jelentek meg először, ahonnét hamar futótűzként terjedtek szét az interneten. A képeken az látható, hogy a medencének hazudott kék színű rész, valójában egy aszfaltra festett hatalmas folt, ami csak a magasból látszik víznek. A furfangos kialakítás szellemi atyjai ráadásul a részeltekre is figyeltek: egy kamuhidat tettek a folt közepére, mintha a medence tényleg valódi lenne.

A világraszóló átverésből végül hatalmas botrány kerekedett. A lakások tulajdonosai szerint csúnyán megvezették őket, ezért jogi útra terelnék a dolgot. Az üggyel kapcsolatban az ingatlankereskedő is megszólalt: szerintük egy árva szóval sem ígérték, hogy zöld felület is tartozik a lakóparkhoz, a medence hatású kék festés pedig csak látványelem – igaz, erről elfelejtették tájékoztatni az új tulajdonosokat.

És ezeket olvastad már?