OTTHONKA

Íme néhány jó tanács, hogy stressz nélkül teljen a karácsony!

Az év egyik legszebb, de sokszor a legstresszesebb időszaka is a karácsonyi ünnepek ideje. Rohanás, bevásárlás, vendégvárás, sütés-főzés. Azt sem tudod, hol áll a fejed! Hidd el , csak rajtad múlik, hogy a karácsony az állandó idegeskedésről, vagy békéről, szeretetről, megnyugvásról szól-e. Adunk néhány tippet: hogyan lehet stresszmentes az ünnep!
címkék:

Most, az ünnepek közeledtével ne hagyd, hogy elsodorjanak a feladatok. Érdemes az alábbi tanácsok közül jó néhányat, vagy az összeset megfogadnod, és sokkal könnyebben veszed majd az akadályokat.

Ne adj fel mindent!

Mindenki tudja, hogy sok a feladat, rengeteg időt igényel az előkészítés, de a karácsonyi készülődés közepette se feledkezz el a pihenésről. A mézeskalácssütés és az ajándékvásárlási túra közben bátran, lelkiismeret-furdalás nélkül iktass be szüneteket. Ülj le egy kávéra, menj el hosszabb sétára, ne hagyd ki az edzőteremet és ne mondd le a baráti találkozódat sem! Ha elveszed magadtól a pihentető, örömteli pillanatokat, a karácsony úgy él majd a fejedben, mint „megoldandó feladat, amiért mindent fel kellett adnod”.

Másokkal együtt könnyebb

Egy percig se gondolkozz azon, hogy kérj-e segítséget a családodtól, vagy elfogadd-e a mások nyújtotta segítő kezet. Egyáltalán nem kell mindent egyedül csinálnod. A közös süteménykészítés remek családi program, a közös lakásdíszítés is jó móka lehet és a bevásárlás is könnyebben megy, ha nem egyedül kell szembeszállnod a cipekedés nehézségével.

Karácsony 01

Fotó: Pixabay

Vásárlás nyugodtan

Talán még most sem késő arról dönteni, hogy nem te magad fogod bejárni a várost a karácsonyi ajándékozás hozzávalóiért, hanem igénybe veszed valamelyik internetes cég szolgáltatását. Így otthon, halk zene mellett a számítógép előtt ülve válogathatjuk ki, mire van szükségünk, utána pedig már csak annyi dolgunk van, hogy ajtót nyissunk a termékeket szállító futárnak.

Állj meg egy percre

Ha már nagyon belefáradtál az ajándékok utáni rohangálásba, ha már tele az orrod a sütemény illatával és épp esélytelennek tűnik a karácsonyi díszek kiválogatása, tedd félre egy kicsit a készülődést és iktass be valami olyan programot, amire régóta vágytál. Menj el egy fürdőbe, masszíroztasd meg magad, kérj valamilyen nyugtató wellness vagy spa kezelést. Meglátod, megéri, hiszen utána sokkal nyugodtabb leszel, és új erőre kapva folytathatod a készülődést.

Érd be kevesebbel

A legfontosabb, hogy ne akarj többet és jobbat, mint amire képes vagy. Nem neked kell megszervezni a világ legnagyobb karácsonyi ünnepségét, nem neked kell megsütnöd a legtöbb féle süteményt és megvenni a legtöbb ajándékot. Annyit süss és főzz, amennyit kényelmesen meg tudsz csinálni. Ha ezúttal úgy döntesz, hogy a tökéletes helyett a jó is megfelel sokkal több időd marad arra, amiről a karácsony valójában szól, az együtt töltött, szeretettel teli pillanatokra.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?