ÉLETMÓDI

Így szeretne teherbe esni a vagina nélkül született lány

Alig hitt a szemének az ultrahangos doki, ilyet ugyanis korábban még nem látott. Nemcsak a hüvelye hiányzik a lánynak, hanem...

Az amerikai Ontarioban élő Sarah Giesbrecht 16 éves korában orvoshoz fordult, mivel kora ellenére még mindig nem jött meg az első menstruációja. Az első szakvélemények semmi furcsaságot nem állapítottak meg a lánynál, mindössze annyit mondtak neki, hogy csak idő kérdése és megérkezik az első vérzés. Ezt követően bő két évbe telt, mire az orvosok egy rendkívül ritka, veleszületett rendellenességgel, az úgynevezett A Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómával (MRKH) diagnosztizálták a lányt. A betegség miatt Sarah méhe teljesen, valamint vaginájának nagy része egyáltalán nem fejlődött ki a szervezetében  - írja a DailyMail.

"18 évesen vettem részt első igazán komoly ultrahangvizsgálaton. Feltűnt, hogy a nővérke sápadtan bámulja a monitort. Kérdezgettem, hogy mit lát, de nem válaszolt. Egy árva hang nem hagyta el száját. Ekkor már tudtam, hogy baj van. Ezt követően két hetet kellett várnom az eredményekre, nagyon nyomasztó 14 nap volt. Először azt mondták, hogy hüvelyszűkületem van, de referenciavizsgálatokra küldtek. Vért vettek tőlem és MRI-re küldtek. A teljes procedúra végén leült velem szemben az orvos és azt mondta, hogy Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómában (MRKH) szenvedek. Teljesen sokkolt a diagnózis. Azonnal azon kezdtem agyalni, hogy soha nem lehet majd vér szerinti gyerekem."

- mesélte Sarah az angol lapnak, hogy miként szembesítették reprodukciós szerveinek teljesen hiányával.

A lány boldog párkapcsolatban élt barátjával, Jacobbal, kiderült, hogy milyen betegségben szenved. Szerencsére a fiú a sokkoló hír ellenére is kitartott szerelme mellett, 2017-ben pedig eljegyezte, sőt, pár hónappal később feleségül is vette.

Sarah és Jacob természetesen szeretnének közös gyerekeket. Az örökbefogadás lehetőségét már többször elvetették, mivel ragaszkodnak a vér szerinti utódhoz, még akkor is, ha ez természetes úton lehetetlen. Egy összetett orvosi kezelés és egy béranya segítségével viszont lehet rá esélyük.

Ehhez egy speciális termékenységi kezelésre lenne szüksége Sarahnak. Az összetett eljárás során Sarah petesejtjeit mesterséges úton termékenyítenék meg, majd egy béranya méhébe ültetnék. A kezelés 9500 dolláros (2,7 millió forint) árát viszont nem tudja önerőből fedezni a fiatal házaspár, ezért internetes gyűjtést szerveztek, hogy így válhasson valóra az álmuk.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?