ÉLETMÓDI

Hősként ünneplik az orvost, aki 7 műtét után elaludt a földön a fáradtságtól

A sebész végletekig hajszolta magát, 9 órán keresztül egy perc pihenőt sem tartott.
címkék:

A Kínában található sencseni Longgang Központi Kórház igazgatóhelyettese, dr. Dai 7 sikeres műtétet hajtott végre pihenő nélkül 9 óra leforgása alatt. A végletekig túlhajszolt sebész az utolsó beavatkozása után leült megpihenni a műtő egyik sarkába és a kimerültségtől szinte azonnal elaludt. A békésen szunyókáló főorvosról kollégái készítettek egy képet és kirakták az egészségügyi intézmény közösségi oldalára – írja a helyi sajtóra hivatkozva a DailyMail.

(Forrás: facabook)

A fotó vírusként terjedt az interneten, mindenki hősként kezdte ünnepelni a sebészt. A fénykép körül hatalmas felhajtás alakult ki, egy helyi televíziónak pedig sikerült megszólaltatnia dr. Dait, aki végtelenül szerényen nyilatkozott a vele történtekről.

„Aznap reggel 8 és délután 5 között nem volt pihenőm, ezért ültem le pár percre a műtő sarkába. Csak addig hunytam le a szemem, amíg az altatóorvos elő nem készítette a következő pácienst. További 3 műtét várt rám még aznap, este kilencig nem volt megállás. Sokan hiszik, hogy hős vagyok, de semmi ilyesmiről nincs szó, csak a kötelességemet végeztem.”

- fogalmazott a kórház igazgatóhelyettese.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?