EZO

Ezt hozza az életedbe 2021 – az ősi japán horoszkóp szerint

A japánok ősi titkát sokan szeretnék tudni ezen a földön. Azt, hogy miként tudnak 100 vagy akár 120 évig élni ott az emberek. A japánok szerint nincs titok, vagy ha van, akkor az az Ikigai, melyre egész életükben törekednek. Úgy vélik, hogy a személyiség alakulására leginkább a születési év van hatással.
  • Szerző:

A távol keleti országban nagyon sok különös és izgalmas szokás jellemzi az ott élők mindennapjait.

Fotó: shutterstock

Étkezésükben dominál a rizs és a nyers hal fogyasztása és szívesen alszanak egy szál gyékényen a padlón. Egyszerű emberek, és iszonyatos a teherbírásuk, szabálykövetők, pontosak. Noha mindezek miatt visszafogottnak mondhatnánk a japánokat, szexuális szokásaikra mindez egyáltalán nem igaz. S bár a teaházakban praktizáló gésákról afféle idilli kép él bennünk, azt azért tudni kell, hogy nem akármilyen szexőrületek zajlottak egy-egy ilyen intézményben. Már e rövid és persze meglehetősen hiányos jellemzésből is bizonyára kitűnik, hogy a japánok gondolkodásmódja, személyisége igencsak összetett, de végső soron mindezek együtt eredményezik kivételesen hosszú életüket. Egészen a halálukig arra törekszenek, hogy létüket elégedettséggel, boldogsággal és értelemmel töltsék meg, elérjék a testi-lelki harmóniát, az Ikigai-t. Lássuk, hogy nekünk hogyan sikerülhet mindez 2020-ban.

A misztikus japán horoszkóp az általunk megszokott hagyományos 12 csillagjeggyel szemben mindössze 9 zodiákust használ. Az ő rendszerük szerint a személyiség alakulására a születési év van hatással. A japán zodiákus jegyekhez rendelt évszámokat az alábbi táblázatban találod.

Ippaku – Fehér víz

Fotó: 123RF

E jegy szülöttei szigorú jelleműek, megjelenésük is többnyire konzervatív. Ettől függetlenül igazán kedvelik a társasági életet. Az Ippaku rendkívüli önfegyelméből következik, hogy e jegy szülöttje kiváló vezető lehet. Épp ezért párkapcsolati békéjét csak kellő bölcsességgel tudja megőrizni.

 

Jikoku – Fekete föld

Fotó: shutterstock

Azt, aki e jegyhez tartozik, sokan felszínesnek gondolják, pedig mély érzelmekkel rendelkezik és rendkívül okos. Fontos ismertetője, hogy életét az önmaga által létrehozott egyedi szabályok szerint, tudatosan éli. Ez a különcködés bajba sodorja, ugyanakkor váratlan anyagi javakhoz juttathatja 2020-ban.

 

Sanpeki – Türkiz fa

Fotó: shutterstock

A Sanpeki igazán feltűnő jelenség, legfőbb vágya pedig, hogy mindig a középpontban lehessen. Megvan ugyanakkor az a képessége, hogy feltűnő és törtető viselkedése pozitív hatást keltsen. A szerencse fia ő, s bár nem híve a tartós párkapcsolatnak, idén mégis lehorgonyoz valaki mellett.

 

Shiroku – Zöld fa

Fotó: shutterstock

E jegy szülöttei határozott jelleműek és ha csak tehetik, függetlenül élik az életüket. Rendkívül jól érvelnek, nem érdemes velük vitatkozni. A Shiroku munkájában kitartó, idén pedig igazi kihívás várja ezen a téren. Mivel kreatív a szerelemben és jó szerető, bonyodalomba keveredhet nyár elején.

 

Goo – Sárga föld

Fotó: shutterstock

Sokan nem kedvelik, mivel megosztó személyiség. Viselkedésével és emberi kapcsolataival szélsőséges érzelmeket vált ki másokból. Erősen kockázatvállaló, szereti a szélsőséges helyzeteket. Igaz barátja egy van. Pozitív élményeit inkább utazások során gyűjti be, idén ebben bőven lesz része.

 

Roppaku – Fehér fém

Fotó: shutterstock

Kötelességtudóan látja el feladatait, két lábbal a földön jár, az életben határozott célokat követ. Az ellentmondást és a kritikát nehezen viseli, ezért olykor elvonulásra van szüksége, hogy helyreállítsa magában az Ikigai-t. A magánéletben megbízható társ, idén domináns szerepet kap a párkapcsolata.

 

Shichiseki- Vörös fém


Fotó: 123RF

A Vörös fém szülöttje rendkívül okos és intelligens, és igen tájékozott a világ aktuális és politikai témáiban. Nem is csoda, hogy sokan árgus szemekkel figyelik sikeres életét, és persze bőven akad riválisa is. Egész életében szerelemre vágyik, ám a méltó társ megtalálása még várat magára.

 

Happaku – Fehér föld

Fotó: shutterstock

A Happaku jegy szülöttje kíváncsi természetű, épp ezért olykor megégeti magát az életben. Ugyanakkor mind a magánéletben, mind a munkában sikerekre vágyik. Hajlamos túlságosan sokat vállalni, túlórázni, olykor felborítva a családi békét. A sport állíthatja vissza számára az Ikigai-t.

 

Kyushi – Vörös tűz

Fotó: shutterstock

Szerencsés alkat, mindig derűs, optimistán éli az életét. Ő az, akit nem fáraszt, ha adhat és ezt akkor is megteszi, ha nincs a legjobb passzban. Hajlamos a könnyebb utakat választani, de jó érzékkel talál olyan partnerre, aki támogatni tudja. Hisz a szerencséjében és ez idén nagyon bejön neki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?