EZO

Szeretnéd, ha 2018 a te éved lenne? Mutatjuk, mit kell tenned!

Házibuli, jókedv, pezsgő és jókívánságok, fogadalmak. Az újévi szokások évszázados hagyományokon, praktikákon alapszanak. Nem árt, ha betartod őket, mert abból baj nem lehet.
  • Szerző: ripost

Nem kell, hogy elhidd, de nagyanyáink komolyan vették és így készültek az új esztendőre. Néhány jó tanács, ami náluk bevált.

1. Főzz szerencsét hozó ételeket!

Ha szeretnéd, hogy pénz álljon a házhoz, készíts lencsefőzeléket, mert egy mondás szerint aki lencsét eszik, annak soha nem ürül ki a pénztárcája.  Mindenképpen legyen hozzá malachús, mert ez az állat kitúrja a szerencsét és jólétet hoz 2018-ban.

2. Süsd meg a szerencsepogácsát!

A pogácsába szilveszter este süss bele egy érmét. Aki a szerencsepénzt megtalálja, annak bőséges lesz a következő éve.

3. Tilos a házimunka!

Szilveszter napján tilos a szemetet kivinni a házból, mert ezzel kidobod a szerencsét is! Újév napján tilos mosni, vasalni, takarítani, nehogy kisöpörd a szerencsét.

4. Rejtsd el a pénztárcád!

Ezen a napon pénzt kölcsön ne adj, mert az elviszi az éves hasznot.

5. Fő az egészség!

Kora reggel mosakodj meg hideg vízben, így egész évben egészséges leszel.

6. Vigyázz, kinek nyitsz ajtót az év első napján!

Szerencsés, ha az első látogató férfi. Egy mondás szerint ha újév napján asszony köszönt a házba, az szerencsétlenséget hoz.

7. Tudd meg, milyen lesz az évi időjárás

Az időjósláshoz vegyél elő egy fej fokhagymát és 12 gerezdet tegyél tányérba, majd sózd meg. Amelyik gerezdben reggelre nedves lesz a só, az a hónap  sok esőt, vagy havat hoz majd.

BOLDOG ÚJ ESZTENDÕT!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?