Létrehozva: 2020.07.27.

Ezért tart sok nő az internetes társkereséstől

Ma már teljesen hétköznapi dolog társkeresőn ismerkedni. De állandó kérdés, hogy mégis miért nem képes válaszolni a nő, ha már egyszer benevezett a klubba és a férfi ír neki…

Rengetegen ismerkednek a neten. Nemcsak a középkorúak, de még a huszonévesek körében is ez vált az alapvető párkeresési technikává. Csakhogy ez a műfaj messze nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. A férfiak számára például folyamatosan bosszantó és érthetetlen jelenség, hogy a nők nem válaszolnak vissza. Mégis miért?

Csak visszaigazolást keres

Ne szépítsük: a nők egy része csak azért néz körül ilyen oldalon, mert megerősítést akar. Nem keres párt, nem szeretne kapcsolatot, még egy kaland sem feltétlenül érdekli. Csak tudni és tapasztalni akarja, hogy lehetne benne része, fel tudja még kelteni mások kíváncsiságát, továbbra is vonzó. Ez persze önzőségnek tűnik, de tegyük a szívünkre a kezünket: néha mindenkinek jól esik egy kis visszaigazolás. És nem tudhatjuk, miért és kitől nem kapja meg ezt a másik fél. Szóval dühöngeni nem érdemes rajta, jobb inkább elkönyvelni kalkulált veszteségnek az ilyen helyzeteket.

Menet közben rájön, hogy mást keres

A fényképek alapján, sőt még néhány bemutatkozó mondat alapján is lehet valaki szexi, szimpatikus, érdekes. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy később is az marad. Szörnyen nehéz kiszámítani, hogy kinek mi jön be, és lehet, hogy kár is ezzel vesződni. Legjobb, ha mindenki önmagát adja. A pakliban viszont benne van, hogy néhány üzenet után rájön a másik: rossz helyen kopogtatott, valójában mást keres. Ahogyan fordítva is megesik, nem igaz? Sajnos nem jöhet be mindenki mindenkinek. Ez a szomorú, de természetes és elkerülhetetlen helyzet.

Másokkal is ismerkedik

A nők nagy része egyszerre egy férfira koncentrál. Többel kezd el ismerkedni, de aztán a „csapat” egy része lemorzsolódik, mert valamelyikük már fontosabbá válik a többieknél. Sajnos könnyen előfordulhat, hogy valamelyik „konkurens” lesz a kiválasztott. Ezt pasiként azért nehezebb megemészteni, mert egy férfi számára nem okoz gondot egyforma intenzitással és odafigyeléssel ismerkedni egyszerre több nővel, főleg addig, amíg ez csak a virtuális térben történik. A nők bizony ebben (is) mások. Ha eltűnik, akkor simán lehet, hogy ez az oka. Ez nem személyes, sértő vagy goromba szándék, egyszerűen csak annyi, hogy valaki más közben jobban bejön neki.

Sok a csalódás Egy a Kaspersky Lab által készített kutatás szerint a “Nagy Ő” keresése közben rengeteg csalódás éri az embereket – sokan találkoznak hamis információval és/vagy képpel, rosszindulatú linkekkel. Van aki csak egyszerűen valótlant állít magáról, de sok esetben csalók igyekeznek információt kiszedni a gyanútlan áldozattól, vagy akár olyan is előfordulhat, hogy arról nem mond valaki igazat, milyen elvárásai vannak egy kapcsolatban.

Online társkereső: mire használjuk?

A kutatás megállapította, hogy egyelőre kisebbségben vannak azok, akik társkereső alkalmazásokat, például Tinder-t, Badoo-t stb. használnak (11%) komoly kapcsolat, netán házasság céljából. A felhasználók csaknem fele (48%) csupán szórakozásra, 13%-a alkalmi kapcsolatra használja ezeket a felületeket. További problémát okozhat azoknak, akik valóban komoly kapcsolatra és szerelemre vágynak, hogy ezek a társkeresők gyakran tele vannak hamis információval. A megkérdezettek 57%-a ismerte el, hogy téves adatokat adott meg online, főként a külsejükkel kapcsolatban, de volt olyan, aki partnerét akarta csaláson rajtakapni, és ezért hazudott magáról.

Hamis profilok és kibercsalók

A hamis profilok elterjedése sokakat arra késztet, hogy elforduljon az online társkereséstől: 20%-a a hamis fotók miatt, 12%-a a kapcsolati elvárások miatt, 11%-a a megtévesztő kapcsolati státusz miatt. Érdekes és meglehetősen ironikus tény, hogy a csalók intenzívebben reagálnak a hamis adatokra, mint becsületes társaik.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Pintér Attila elmondta véleményét a magyar válogatott Eb-esélyeiről

life.hu

Ezek a legveszélyesebb csillagjegyek

vg.hu

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!