Létrehozva: 2023.08.10.

Füredre tart a BalatONkoncert színpadhajója

Balatonfüreden, a Borhetek kavalkádja előtti vízterületet célozta meg most hétvégén a BalatONkoncert különleges színpadhajója, amelyen többek között az Anna and the Barbies, Paulina és a HoldEső zenekar csinál kulturálisfesztivál-hangulatot a Tagore sétány előtt – a nézők számára természetesen most is ingyen.

A balatonfüredi helyszínről már tavaly kiderült, hogy roppant népszerű, hiszen hatalmas tömeg nézte a partól a víziszínpadon tartott műsorokat. Ugyanakkor az elegáns város jelenti a legnagyobb kihívást is a szervezők számára, valóságos logisztikai horror a maga nemében. Füreden ugyanis nincs más lehetőség, mint vízen hozni-vinni a fellépőket és valamennyi felszerelésüket is az egyébként közvetlenül a part mellett álló MVM Energiaszínpadra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy két elektromos kishajó lényegében egész nap vízitaxiként ingázik a hétvégén a Balatonfüredi Yacht Club és a víziszínpad között a zenekarokat szállítva. A sztárok azonban élvezik a hajókázást, sokan azt kérték tavaly, hogy hadd tehessenek még egy kört a buli után a füredi partok előtt. 

Fotók: BalatONkoncert.hu/Várszegi Balázs

Az idén azonban nemcsak a fellépők hajózhatnak, hanem a rendezvény kiemelt támogatója, a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából a BalatONkoncert Facebook-csatornáján futó játék keretében egy szerencsés nyertes is elkísérheti őket a hajókirándulásnak is felfogható úton.

A tavalyi pontonszínpad helyett az idén új eszközön zajlanak majd a füredi koncertek: a magyar fejlesztésű színpadhajó lényegében hagyományos elektromos hajó, amelyből Transformers-módra ki lehet hajtogatni az önálló áramellátással rendelkező 6 x 8 méteres MVM Energiaszínpadot. Az önjáró (vagyis vontatást nem igénylő) úszó platform egyik legfontosabb előnye, hogy csekély merülése miatt közelebb állhat a parthoz, mint tavalyi robosztus elődje.

A BalatONkoncert füredi megállója a Borhetek programsorozatához kapcsolódik, így a Tagore sétányon végighúzódó boros standok között szabadon maradó partszakaszon, közvetlenül a part mellett zajlanak a koncertek augusztus 11-13 között. Péntek este az Anna and the Barbies és a Dirty Slippers, szombaton pedig Paulina és zenekara gondoskodik a forró nyáresti hangulatról, de fellép még a Holdeső, az Intermezzo Jazztrio, a Lunda, Haagen Imre és a Dalköltők Társasága és a Four Bones Quartett is, Kárász Eszter pedig elsősorban a családosokat várja vasárnap délutáni gyerekműsorával.Fotók: BalatONkoncert.hu/Várszegi Balázs

Fotók: BalatONkoncert.hu/Várszegi Balázs

A szervezők tájékoztatása szerint az utolsó pillanatban váratlan műsorváltozás történt: Keresztes Ildikó ugyanis hangszálgyulladása miatt kénytelen volt lemondani a pénteki fellépését. Ugyanakkor alig egyetlen óra alatt sikerült méltó beugrót találni a rockdíva helyére hasonló műfajban: a külföldön talán a legismertebb hazai zenekarnak számító Dirty Slippers csapata szerencsére épp ráért és alig 36 órával a koncert előtt bevállalta a bulit. Az utolsó pillanatos „becsúszás” nemcsak Lobó-Szalóky Lázás csapatának rugalmasságát jelzi, hanem egyben azt is, hogy mennyire népszerű már a zenészek körében is a különleges víziszínpados bulisorozat. (Keresztes Ildikó koncertjére sem kell még végleg keresztet vetniük a rajongóknak, hiszen az énekesnő menedzsmentje és a szervezők vizsgálják annak lehetőségét, hogy az utolsó minifesztivál-állomáson, augusztus 18-20 között Balatonkenesén bepótolják a most elmaradó koncertet.) 

Az idei programsorozat befejező állomása Balatonkenesén lesz az ünnepi hétvégén, augusztus 18-20 között. A parton és a part melletti álló ponton színpadon felváltva zajlanak majd az ingyenes koncertek a Széchenyi parkban. Péntek este igazi retró sztárparádé várható, hiszen egymás után zenél a ’80-as évek két meghatározó zenekara, az Exotic és az Első Emelet, késő este pedig a Keep Floyding előadásában csendülnek majd fel a Pink Floyd slágerei. A szombat este rock’n’roll-lázban telik majd, hiszen Andorai Péter és a Graceband, az Ati Edge and the Shadowband, a Nyughatatlan és a Filtol Rock’n’Roll Band is ebben a műfajban nyomja majd az ’50-es, ’60-as éveket idéző pörgős nótákat. Vasárnap pedig a Majré zenekar illetve a Carbonfools játszik, és egy különleges víz- és fényjáték, illetve a BalatONkoncert rezidense, DJ Matthew búcsúztatja az idei minifesztivál-sorozatot. 

A BalatONkoncert minfesztivál-sorozat hátralévő állomásai:

08 11-13 Balatonfüred, Tagore sétány előtti vízterület

08 18-20. Balatonkenese, Széchenyi park

Fotók: BalatONkoncert.hu/Várszegi Balázs

A Szerencsejáték Zrt. kiemelt támogatásával megvalósuló fesztiválok remek szórakozást ígérnek, a fűzfői műsorok például a vízből, strandolás közben élvezhetők végig, máshol közvetlenül a part mellett áll majd az MVM Energiaszínpad névre keresztelt különleges színpadhajó, amelyen a műsorok zöme zajlik majd. A programsorozat két kenesei állomásán ráadásul két színpadon, felváltva dübörögnek majd a koncertek, igazi minifesztiválos hangulatban. 

A BalatONkoncert ’23 kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt., főszponzora az MVM Next, amelyek olyan játékokkal is hozzáadnak a programok népszerűségéhez, amelyek keretében közös fotót lehet készíteni a helyszínen a sztárokkal, illetve akár a backstage-ből is élvezhetők a bulik, vagy amelyek során a közönség szerencsés tagjai egy hajóban utazhatnak kedvenceikkel. A sorozat további támogatói - a Seiko, a Petrányi Autó, az Alchorythm és a Linerin – értékes ajándékokkal és további izgalmas parti aktivitásokkal várják a nézőket.

További részletek a BalatONkoncert.hu honlapján és Facebook-csatornáján.

origo.hu

Felismerhetetlen a magyar tévézők egykori kedvence, MacGyver - így néz ki manapság

origo.hu

Magyar Péter gazdasági vezetője és új anyósa elítélt bűnöző

metropol.hu

Ekkor érkezik az égszakadás, erre jobb felkészülni

vg.hu

Kényszerleszállást kellett végrehajtania Besenyei Péternek egy katonai bázisrepülőtéren – fotó

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

origo.hu

Zámbó Krisztián rossz híreket kapott az orvosától

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre idén felejthetetlen nyaralás vár

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Lehetetlen IQ teszt: zseni vagy, ha meg tudod oldani

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

100 dollárt kérnek ezért a farmerért, nincs is anyaga!

ÉLETMÓDI

Így alszanak újabban a japán házaspárok: ezt teszi a feleség, ezt teszi a férj

ÉLETMÓDI

Igazi rekord! 53 kilót fogyott Dorottya! Ez a titkos módszere!

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!